Talip Geylan'dan Yusuf Tekin'e Proje Okulları Desteği!

Talip Geylan'dan Yusuf Tekin'e Proje Okulları Desteği!

Türk Eğitim-Sen Genel Başkanı Talip Geylan: Proje Okullarımızın Atamaları da MEB ’e Bağlı Diğer Tüm Okullarımız Gibi İlgili Mevzuata Göre Yürütülmelidir!

Türk Eğitim-Sen Genel Başkanı Talip Geylan, Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin’in, “Proje okullarına yönetici ve öğretmen görevlendirmelerinde yeni bir yönetmelik çıkarılacak.” şeklindeki açıklaması hakkında değerlendirmelerde bulundu.

Tekin’in açıklamasının önemli olduğunu kaydeden Genel Başkan, “Hatırlanacağı üzere, geçen yıl bu okullarımızda görev yapan yönetici ve öğretmenlerin görev süresi ‘yeni düzenleme yapılacağı’ gerekçesiyle uzatılmıştı. Dolayısıyla bu doğrultuda bir yeni bir yönetmelik çıkarılmaması Bakanlığın geçtiğimiz yıl ortaya koyduğu tutumla çelişecektir.”dedi.

Genel Başkan açıklamasında şunları kaydetti:

“Milli Eğitim Bakanı Sayın Yusuf Tekin ‘Proje okullarına yönetici ve öğretmen görevlendirmelerinde yeni bir yönetmelik çıkarılacak’ ifadesini önemsiyoruz.

Hatırlanacağı üzere, geçen yıl bu okullarımızda görev yapan yönetici ve öğretmenlerin görev süresi ‘yeni düzenleme yapılacağı’ gerekçesiyle uzatılmıştı. Dolayısıyla bu doğrultuda bir yeni bir yönetmelik çıkarılmaması Bakanlığın geçtiğimiz yıl ortaya koyduğu tutumla çelişecektir.

Eğitim çalışanları, proje okullarına yönetici ve öğretmen atamasında yıllardır süre gelen keyfiliğe son verilmesini bekliyor!

Adeta “kafama göre yönetici ve öğretmen atarım” projesine dönüşmüş olan aymazlığa son verilmeli, bu okullarımızın atamaları da MEB ’e bağlı diğer tüm okullarımız gibi ilgili mevzuata göre yürütülmelidir.”dedi.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.