'Türk' kelimesinin kaldırılmasında 'zamanlama' endişesi

'Türk' kelimesinin kaldırılmasında 'zamanlama' endişesi

Türk Tabipleri Birliği (TTB) ve Türkiye Barolar Birliği'nin (TBB) adından 'Türk' ve 'Türkiye' ifadesinin çıkarılması, üyelik zorunluluğunun kaldırılması gibi düzenlemeler siyasette de tartışmalara neden oldu. AK Parti'de kulis bilgilerine yansıyan...

AK PARTİ'DE ZAMANLAMA ENDİŞESİ

AK Parti, birliklerle ilgili yasa çalışmasını sürdürürken parti içinde, bunun, dünya örnekleri dikkate alınarak, doğru zamanlamayla yapılması gerektiğine ilişkin tartışmalar başladı. Edinilen bilgiye göre, konu önceki gün AK Parti'de yapılan toplantıda da gündem oldu.

Hürriyet'ten Nuray Babacan'ın aktardığı kulis bilgilerine göre: Partinin bu konuda yapacağı açıklamalarda ortak bir dil kullanılması konusunda tavır geliştirilirken, 40 kadar kurumun isminin önünde Türk-Türkiye ifadesinin bulunduğu, 'tek tek' değişiklik yapılmasının 'cezalandırma' olarak anlaşılacağı değerlendirildi. Bu sistemin yanlış ve eksikliklerinin giderilmesi için ayrı bir yasa çalışması yapıldığı, meslek mensuplarına tek bir birlik yerine, birden fazla seçenek yaratılmasının doğru olacağı, bunun için de dünya örneklerinin incelendiği dile getirildi. Toplantıda, bu yasal düzenlemeyle ilgili çalışma yapılmadan, konunun tartışılmasının yanlış olduğu, özellikle bu dönemde bu tartışmanın zamanlamasının doğru olmadığı ifade edildi.

Yazının tamamını okumak için Tıklayınız.

Hürriyet

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.