Türkiye Kamu-Sen 1 Mayıs'ta Kızılay Şehitlerini Anacak

Türkiye Kamu-Sen 1 Mayıs'ta Kızılay Şehitlerini Anacak

Türkiye Kamu-Sen ve Türk Eğitim-Sen Genel Başkanı İsmail Koncuk, Türkiye Kamu-Sen’in, 1 Mayıs Emek ve Dayanışma Bayramı’nda, 13 Mart 2016 tarihinde Kızılay’da meydana gelen patlamanın gerçekleştiği ve 34 vatandaşımızın şehit edildiği durakta olacağını ve

Türkiye Kamu-Sen ve Türk Eğitim-Sen Genel Başkanı İsmail Koncuk, Türkiye Kamu-Sen’in, 1 Mayıs Emek ve Dayanışma Bayramı’nda, 13 Mart 2016 tarihinde Kızılay’da meydana gelen patlamanın gerçekleştiği ve 34 vatandaşımızın şehit edildiği durakta olacağını ve kırmızı karanfillerle şehitlerimizi anacağını açıkladı.

“Millet olmak, tasada ve kıvançta bir olmak demektir” diyen Genel Başkan İsmail Koncuk, Türkiye’nin içinde bulunduğu ortamın, 1 Mayıs’ı bayram havasında kutlama imkanı vermediğini belirterek, bu nedenle Türkiye Kamu-Sen’in bu 1 Mayıs’ı, Kızılay’da 34 vatandaşımızın hayatını kaybettiği o durakta şehitlerimizi anarak geçireceğini kaydetti.

KONCUK: 1 MAYIS’TA MİLLETİMİZİN ACILARINA ORTAK OLDUĞUMUZU BİR KEZ DAHA GÖSTERECEĞİZ
Genel Başkan İsmail Koncuk değerlendirmesinde;
“Sizlerin de bildiği gibi bu Pazar günü 1 Mayıs Emek ve Dayanışma Bayramı. Türkiye Kamu-Sen Genel Merkezi olarak Genel Başkanlarımızın da katıldığı bir toplantıda ittifakla bir karar aldık.
Her gün bir ya da birden fazla şehit geliyor, anaların, babaların göz yaşı sel oldu, kardeşlerin yüreği paramparça. Milletimiz üzgün. 1 Mayıs Emek ve Dayanışma bayramı sendikacılık açısından son derece önemli bir bayram. Ancak biz Türkiye Kamu-Sen olarak 1 Mayıs’ı davulla zurnayla kutlamanın günü olmadığını düşünüyoruz.

Milletimizin yüreğinin kanadığı şu günlerde 1 Mayıs’ı alanlarda kutlamayı doğru bulmadık. Bu Pazar günü Türkiye Kamu-Sen bayram tadında 1 Mayıs kutlaması imkanı olmaması gerekçesiyle alanlarda olmayacaktır.

1 Mayıs’ta Kızılay’da olacağız. Bomba patlatılan, vatandaşlarımızın şehit edildiği o durakta olacağız. Orada bütün şehitlerimiz adına o mekana kırmızı karanfiller bırakacağız, milletimizin acılarını paylaştığımızı göstereceğiz. 1 Mayıs’ta çalışma hayatının problemlerini konuşmayacağız demek değildir.

Bu bir millet olmanın gereğidir. Millet olmak, tasada ve kıvançta bir olmak demektir. Elbette, hem sevinçlerimizi, hem de üzüntülerimizi paylaştığımızda gerçek anlamda bir millet olabiliriz. Bizler 1 Mayıs’ta bunu göstermeye çalışacağız. O nedenle Ankara’daki Türkiye Kamu-Sen üyeleri ile Genel Başkanları ve Ankara’daki Yönetim Kurulu Üyeleri ile birlikte 1 Mayıs’ta, saat 11’de Kızılay’da, vatandaşlarımızın şehit edildiği yere karanfil koyacak şehitlerimizi unutmadığımızı, milletimizin acısını paylaştığımızı herkese göstereceğiz” dedi.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.