Türkiye Kamu-Sen'den Kuzey Kıbrıs Çıkarması! Kıbrıs Davamızdan...

Türkiye Kamu-Sen'den Kuzey Kıbrıs Çıkarması! Kıbrıs Davamızdan...

Türkiye Kamu-Sen Genel Başkanı Önder Kahveci ve Türkiye Kamu-Sen'e bağlı sendikaların Genel Başkanları temaslarda bulunmak üzere yavru vatan Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyetine gitti.

Türkiye Kamu-Sen Genel Başkanı Önder Kahveci ve Türkiye Kamu-Sen'e bağlı sendikaların Genel Başkanları temaslarda bulunmak üzere yavru vatan Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyetine gitti.

Türkiye Kamu-Sen heyeti, Kuzey Kıbrıs ziyaretinin ilk gününe Rum barbarlığının en ağır şekilde yaşandığı, eşi ve üç çocuğunun yüzlerce kurşunla şehit edildiği Binbaşı Nihat İlhan’ın evi olan ve bugün Barbarlık Müzesi olarak anılan evi ziyaretle başladı. Genel Başkan Önder Kahveci ve Yönetim Kurulumuz Rumlar tarafından haince katledilen Binbaşı Nihat İlhan’ın eşi ve çocukları için dua etti.

ÖNDER KAHVECİ: KIBRIS DAVAMIZDAN ASLA VAZGEÇMEYECEĞİZ

Bu ziyaretin ardından Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’nin eski Cumhurbaşkanlarından Dr. Derviş Eroğlu’nu ziyaret eden heyetimiz, Eroğlu ile Kıbrıs meselesi ve gelişmelere ilişkin değerlendirmelerde bulundu. Genel Başkan Önder Kahveci, “Kıbrıs davası Türk milletinin geri dönülmez bir davasıdır. Bu uğurda ağır bedeller ödedik. Kıbrıs Türkü bu adada asla ama asla yalnız değildir. Anavatan Türkiye her zaman Kıbrıs Türkü ile beraberdir. Yıllar önce Rum barbarlığının en acı örneklerini görüp yaşadığımız o günlerde, Türkiye Cumhuriyeti soydaşlarımıza yapılan zulme sessiz kalmadı ve 20 Temmuz 1974 yılında başlatılan harekat ile adaya barış ve huzuru getirdi. 

Son günlerde Doğu Akdeniz’de yaşanan hareketliliğe baktığımızda Kıbrıs adasının ne denli önem arz ettiği bir kez daha ortaya çıkmıştır. Haklı Kıbrıs davamızdan asla vazgeçmeyeceğimizi bir kez daha bu topraklardan tüm dünyaya ilan ediyoruz” dedi.  

DERVİŞ EROĞLU: TÜRKİYE KAMU-SEN’İN DURUŞU TAKDİRE ŞAYANDIR

Türkiye Kamu-Sen heyetinin ziyaretlerinden mutluluk duyduğunu ifade eden eski Cumhurbaşkanı Dr. Derviş Eroğlu ise, “Türkiye’nin en büyük stk’larından olan Türkiye Kamu-Sen’i adamızda ağırlamak bizi mutlu etmiştir. Milli meselelerdeki hassasiyetler konusunda Türkiye Kamu-Sen’in gösterdiği duruş takdire şayandır. Kıbrıs Türkü her zaman anavatan Türkiye ile yoluna kararlılıkla devam edecektir” dedi. 

ÇALIŞMA VE SOSYAL GÜVENLİK BAKANI FAİZ SUCUOĞLU ZİYARET EDİLDİ

Temaslarına, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Faiz Sucuoğlu ile devam Genel Başkanımız Önder Kahveci ve heyetimiz, Bakan Sucuoğlu ile çalışma hayatı ve sendikal konularda görüş alışverişinde bulundu.

ÖNDER KAHVECİ: KIBRIS İÇİN SİNSİ PLANLAR YAPANLARA 1974 YILINI HATIRLATMAK İSTERİM

İlk gün temasları çerçevesinde KKTC Başbakan’ı Ersin Tatar’ı ziyaret eden Türkiye Kamu-Sen Genel Başkanı Önder Kahveci ve Türkiye Kamu-Sen heyeti, Başbakan Tatar ile Kıbrıs meselesi ve gündeme dair görüş alışverişinde bulundular. 

Türkiye Kamu-Sen Genel Başkanı Önder Kahveci ziyarette, “Türkiye Kamu-Sen heyeti olarak yavru vatanımız Kuzey Kıbrıs’ta olmaktan büyük mutluluk duyuyoruz. Güler yüzü ve tüm samimiyetiyle bizleri ağırlayan Başbakan sayın Ersin Tatar’a da heyetimiz adına teşekkürlerimi sunuyorum. Kuzey Kıbrıs bizim milli davamızdır. Türk milletinin asla taviz vermeyeceği bu davada geri adım atmamız, Kıbrıs Türkünü yalnız bırakmamız mümkün değildir. Anavatan Türkiye yavru vatanına her şart altında desteğini sürdürecektir. Batılı devletlerin ve dünyanın bir çok ülkesinin gözünün olduğu bu topraklara bizim kayıtsız kalmamızı kimse beklemesin. Yüzyıllardan beridir Türk varlığının egemen olduğu bu topraklar için kanını akıtan Türk milleti Kuzey Kıbrıs’ın varlığı için üzerine düşen görevi daima yerine getirecektir. Adadaki Türk varlığı üzerine kirli ve sinsi plan yapanlara 1974 yılının 20 Temmuz gününü hatırlatmak isterim. Türk milleti milli davasına ilelebet sahip çıkacaktır” dedi. 

BAŞBAKAN ERSİN TATAR: 82 MİLYONUN ARKAMIZDA OLDUĞUNU BİLMEK BİZE GÜÇ VERİYOR

KKTC Başbakan’ı Ersin Tatar ise, “Haklı davamızda bize anavatan Türkiye’den gelerek destek veren Türkiye Kamu-Sen heyetine Kuzey Kıbrıs Türk milleti adına teşekkür ediyorum. Bu milletin arkasında 82 milyonun olduğunu bilmek bizlere güç vermektedir. Bu güç ve azimle davamıza sahip çıkmaya devam ediyoruz. Sizleri bu güzel adamızda ağırlamaktan şeref duyuyoruz” dedi. 

EKONOMİ VE ENERJİ BAKANI ZİYARET EDİLDİ

KKTC Ekonomi ve Enerji Bakanı Hasan Taçoy ile de görüşen heyetimiz, Doğu Akdeniz’de yaşanan gelişmeler ve detaylarına ilişkin Bakan Taçoy’la istişareler de bulundu. 012345678910

 

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.