Türkiye Kamu-Sen'li Kadınlardan Anıtkabir Ziyareti

Türkiye Kamu-Sen'li Kadınlardan Anıtkabir Ziyareti

5 Aralık 1934 yılında Anayasa ve Seçim Kanunu’nda yapılan yasa değişikliği ile kadınlarımıza tanınan seçme ve seçilme hakkının 81. Yıldönümünde, Türkiye Kamu-Sen üyesi kadınlarımız, konfederasyonumuzun Kadın Komisyonu öncülüğünde Anıtkabir’i ziyaret ede

5 Aralık 1934 yılında Anayasa ve Seçim Kanunu’nda yapılan yasa değişikliği ile kadınlarımıza tanınan  seçme ve seçilme hakkının 81. Yıldönümünde, Türkiye Kamu-Sen üyesi kadınlarımız,  konfederasyonumuzun Kadın Komisyonu öncülüğünde Anıtkabir’i ziyaret ederek büyük önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk’e şükran ve minnetlerini sundular.

Kalabalık bir grup halinde Anıtkabir’e giden Türkiye Kamu-Sen Kadın Komisyonları üyesi kadınlarımız Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün mozolesine çelenk koyduktan sonra, saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nı hep bir ağızdan okudular.

Mozoledeki törenin ardından Misak-ı Milli Kulesine geçen Türkiye Kamu-Sen Kadın Kolları heyeti adına Komisyon Başkanı Leyla Polat, Anıtkabir özel defterini imzaladı.

Leyla Polat özel deftere yazdığı mesajında,
Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk;
“ Türkiye Kamu-Sen’li kadınlar olarak Türk kadınına seçme ve seçilme hakkının verilmesinin 81. Yıldönümünde manevi huzurunda bulunmaktan büyük bir mutluluk duymaktayız.

Türk kadınına olan inancınız ve seçme ve seçilme gibi temel bir hakkı batılı ülkelerden çok daha önce verilmesiyle bizlere verdiğiniz değeri bugün bir kez daha derinden anlıyoruz.

Kadınlarımızın çalışma hayatında ayrımcılığa uğradığı, sokaklarda kadın oldukları için cinayetlere kurban gittiği bir dönemde sizin verdiğiniz bu değer ve kıymetin hala yeterince  idrak edilememiş olmasından üzüntü duyuyoruz.

Fakat her türlü zorluk Türk kadınını asla yıldırmayacaktır. Türkiye Kamu-Sen Kadın Kolları olarak sizin açtığınız yolda çalışmalarımızı sürdürüyor, Türk Milletinin daha güzel günlere taşımanın gayretçisi olarak mücadelemize devam ediyor, Bu duygu ve düşüncelerle aziz hatıranızı bir kez daha saygı ve şükranla anıyoruz” dedi.

Törenin ardından Türkiye Kamu-Sen üyesi kadınlarımız hep birlikte hatıra fotoğrafı çektirerek bu güzel ve anlamlı töreni ölümsüzleştirdiler.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.