'Türkiye'de OHAL gerektiği kadar ilan edilecek'

'Türkiye'de OHAL gerektiği kadar ilan edilecek'

Başbakan Yardımcısı Kurtulmuş: OHAL'in ilan edilmesi gereklilik dolayısıyla oldu. Darbe teşebbüsünün altında 40 yıllık hazırlık var. Darbecilerin bir kısmı hala devletin içinde saklanıyor. Bir taraftan reform adımlarını atarken, diğer taraftan da bunların

Başbakan Yardımcısı Numan Kurtulmuş Bakanlar Kurulu toplantısı sonrası açıklama yapıyor. Kurtulmuş'un açıklamalarının satırbaşları şöyle:

AP'NİN KARARI: Tavsiye kararı aşırı sağın siyasi etkisini göstermesi bakımından önemlidir. Avrupa siyaseti bakımından alarm verici niteliktedir. Vizyonsuz, çifte standarlı bir karardır. Bu kararı yok hükmünde kabul ediyoruz. Liderler toplantısında olumlu ifadeler olması önemli. İlişkilerin olumsuz etkilenmesinden Avrupa Birliği zararlı çıkar.

Bu ilişkilerin gerginleştirilmesinin sebebi Türkiye değildir. Avrupa Birliği'indeki siyaset yapıcılarına tavsiyemiz şudur; Türkiye'yle dostane ilşkileri geliştirmek için tamir edici adımlar atılmasıdır.

KIBRIS MÜZAKELERİ: Dönüşümlü başkanlık sistemnin önemsiyoruz. Müzakeler önümüzdeki yıla kalacak.

KUZEY IRAK'TAKİ GELİŞMELER: Uluslararası camiada Suriye barış süreçlerini desteklediğimizi ifade ederiz. Türkiye'nin Fırat Kalkanı'ndaki öncelikleri devam etmektedir. Türkiye hasas bir şekilde gelişmeleri takip etmektedir.

TURKUAZ KART: Turkuaz karttaki çalışmalar son aşamaya getirilmiş, ortaya konulacak yönetmeliklerle uygulamaya konulacaktır.

HAVA SALDIRISI: Rusya açıkça bu saldırıda bulunana hava araçlarının Rusya'ya ait olmadığını teyit etmiştir. Teyit yapıldıktan sonra gerekli girişimlerde bulunulacaktır. Uluslararası camianın ittifak ettiği DEAŞ'ın bölgeden çıkarılmasıdır. Bütün kayıtları gözden geçirdiklten sonra gerekli adımlar atılacaktır.

YENİ ANAYASA ÇALIŞMALARI: En kısa zamanda sonuca ulaşacağımızı düşünüyoruz. MHP'yle resmi olarak görüşmlerimize devam ediyoruz. Kimsenin niyetiyle ilgilenmiyoruz. Parlamento'da 330'u bulursak millete gideriz. En az 330'u aşacak bir noktaya geliyoruz.

AB İLE MÜLTECİ ANLAŞMASI: Geri kabul anlaşmasına Türkiye bütünüyle uyuyor. Eş zamanlı iki anlaşma yürütülüyor. Şu anda yasadışı giden göçmenler neredeyse sıfır düzeyine inmiştir. AB'den beklentimiz sorumluluklarını yerine getirmesi.

DOLAR'DAKİ YÜKSELİŞ: Şu anda Türkiye'de doların değerlenmesi, ağırlıklı olarak Türkiye ekonomisinin yapısal sorunlarında kaynaklı değildir. TL'yi güçlendirecek somut projelerimiz var. Türbülans, Türk ekonomisinin zafiyetlerinden kaynaklanmıyor. Dolar bir süre sonra belli bir seviyeye düşecektir. Büyük krizlere rağmen Türkiye ekonomisi bunlardan etkilenmemiştir. Bakın bu kadar şey yaşıyoruz başka bir ülke olsa hallaç pamuğu gibi sallanırdı.

OHAL ne olacak?
OHAL KARARI: Büyük bir mücadele sürdürüldüğü için olağanüstü hal gerektiği kadar Türkiyede ilan edilecek. Ümit ederiz en kısa süre içerisinde olağanüstü hali bitirip Türkiye ciddi bir şekilde normalleşme sürecine başlar. Ama sonuçta olağanüstü hal normal vatandaşımızın günlük hayatını etkilemiyor. Sadece FETÖ mensupları, devlete karşı terörist faaliyet içinde olan odaklar devletten temizleniyor. Ümit ederiz, referanduma gidilmeden evvel olağanüstü hal sonuçlanmış olur

TAŞERON İŞÇİLERLE İLGİLİ GÜNCELLEME: EKK'da son şekli verilerek Bakanlar Kurulu'na getirilecektir.


AVRUPA'DAKİ MAHKEME KARARLARI: PKK dediğiniz örgüt Avrupa ülkelerinde çok sayısda terör faaliyetinde bulundu. AVrupa Birliği'nin PKK'yı terör listesine koymasının sebebi budur. PKK daha fazla silah kullanan daha kanlı bir örgüt hürriyeti kazandı. AB'nin PKK'yı terör listesinden çıkarmayacağını görüyorum.

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.