Türklerin genetik kodu çözüldü

Türklerin genetik kodu çözüldü

Türklerin genetik kodu çözüldü Türk toplumunun genetik kodlarına ışık tutan araştırma sonucunda, Türk toplumu için bugüne kadarki en kapsamlı genetik veri tabanı da oluşturuldu.

Bilkent Üniversitesi Moleküler Biyoloji ve Genetik Bölümü’nün önderliğinde yürütülen araştırmada, Türkiye’nin 81 ilinden yaklaşık 4 bin kişinin DNA’sı incelenerek Türk toplumunun detaylı genetik yapısı ortaya kondu. Yaklaşık 10 yıl süren ve 10 milyon dolar bütçe ile yürütülen araştırmanın sonuçları, Türkiye’nin genetik açıdan bir bütünlük arz ettiğini ve yüksek düzeyde genetik çeşitlilik içerdiğini ortaya koydu.

Türkiye’nin, coğrafi konumu gibi genetik yapısı ile de Doğu ile Batı arasında bir köprü oluşturduğunun ortaya konulduğu araştırmada “Türk toplumu ile Balkan, Kafkas ve Orta Doğu toplumları arasında ortak genetik bileşenler vardır. Avrupa toplumları ile de beklenenden daha yüksek düzeyde bir benzerlik bulunmaktadır. Özellikle İtalya’nın Toskana bölgelerinde yaşayan insanlarla yakın bir ilişki izlendi” bulgularına yer verildi.

Kaynak : Yeni Akit

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.