Ucuz et diye domuz eti yediriyorlar

Ucuz et diye domuz eti yediriyorlar

Vatandaşa ucuz et diye domuz eti ve at etini piyasaya sürüyorlar

 

Türkiye'deki et piyasasına domuz etlerinin sürüldüğü iddia ediliyor. Gıda Mühendisleri Derneği Başkanı'nın sözleri şok edecek!
 
Arka arkaya kaçak et imalathaneleri ortaya çıkıyor. Piyasaya yasal olmayan yollardan et sürenler vatandaşın sağlığını riske atıyorlar. Kaçak et piyasasının beslendiği en önemli kaynaklardan biri kaçakçılık.
 
FİYATI YARI YARIYA UCUZ
 
Gaziantep Kasaplar ve Celepçiler Odası'ndan Eyüp Maydanozoğlu durumun vardığı korkunç boyutu anlattı:
 
"Kaçak başını almış gidiyor. İnanılmaz şekilde yani kaçak koyun kaçak etler devam ediyor yani. Bu noktada hiç bir şey yapamıyoruz. Engelleyemiyoruz bu konuyu. Kaçak eti engelleyemiyoruz yani. Arada yarı yarıya fark var. Et 20 lira ise 10 lira. Biz pazardan hayvanı alıyoruz. Küpe yok."
 
 Gıda Mühendisleri Derneği Başkanı Abdussamed Boyu herkesi ürperten bir duyumunu paylaştı.
 
İŞTE DOMUZ ETİ ÜRETEN O İL
 
Samanyoluhaber televizyonuna konuşan Abdussamed Boyu"Bakanlığın yapmış olduğu denetimlerde ifşa etmiş olduğu at eti, domuz eti gibi vakalarla karşılaştık. En fazla sıkıntı ile karşılaştığımız bölge Zonguldak. Zonguldak'ta vurulan yaban domuzlarının ki bu domuzlar 150-200 kilo geliyor. Piyasaya kaçak yollarla 100-150 liralar gibi komik rakamlarla sürüldüğünü tespit ettik. Kilosu bir liraya maalesef piyasaya domuz eti sürülüyor. "
 
Peki vatandaş ne yapacak? Et alırken neye dikkat edecek?
 
"Öncelikle o kasabın veya şarküterinin veteriner sağlık raporunu isteyecek. Tüketici kuaförünü değişmiyor. Kasabını da değişmeyecek sık sık. Güvendiği kasabı ya market kasabı ya da mahallemizin kasabı olabilir. Market veya mahalle kasabımız olsun. Mutlaka üyelik belgesinikontrol etsin. Ve satılan etlerin sağlık raporunu bilsin."
 
Uzmanlar kaçak hayvan girişinin mutlaka önlenmesi gerektiğinin altını çiziyorlar. Kaçak hayvancılığın başta terör olmak üzere pek çok illegal yapıya finansman sağladığına dikkat çekiyorlar.
 
internethaber.com

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.