Uludereli kızın TEOG başarısı

Uludereli kızın TEOG başarısı

Şırnak'ın Uludere ilçesindeki Cumhuriyet Ortaokulu öğrencisi 14 yaşındaki Dicle Altürk, TEOG sınavında 120 sorudan 119'una doğru cevap verdi.

Uludere'de Cumhuriyet Ortaokulu öğrencisi 14 yaşındaki Dicle Altürk, Temel Eğitimden Orta Öğretime Geçiş (teog) sınavında 120 sorudan 119'una doğru cevap vererek, büyük başarı sağladı.

İLÇENİN GURURU OLDU
Babası şoför, annesi ev hanımı olan Altürk, milli eğitim bakanlığınca (MEB) geliştirilen proje kapsamında açılan teog kursunda aldığı eğitim desteğiyle hedefine ulaşarak ilçenin gururu oldu. Altürk'ün yanlış yaptığı Türkçe sorusunun dava konusu olduğu bildirildi.

DERSHANE YERİNE OKULDAKİ KURSA GİTTİ
Altürk, yaptığı açıklamada, başarısında öğretmenlerinin ve okulda açılan teog kursunun büyük payı olduğunu söyledi. Kurs sonrası bol bol test çözdüğünü ve tekrar yaptığını anlatan Altürk, "Dershaneye gidemediğim için okulda açılan kursta öğretmenlerimiz bana çok yardımcı oldu. Çalışmam için bana olanak sundular. Günde 4 saat çalışıyordum" şeklinde konuştu.

 

100 ÖĞRETMENLE TEOG KURSU AÇILDI
Altürk, sınav günleri yaklaştıkça daha çok çalıştığına dikkati çekerek, inandığı için başardığını vurguladı. İlçe Milli Eğitim Müdürü İbrahim Halil Erek de, MEB'in projesi kapsamında ilçedeki 24 okuldan görevlendirdikleri 100 öğretmenle teog kursu açtıklarını belirtti.

 

BİRÇOK ÖĞRENCİ DERECE ALDI
"teog kursunun meyvelerini aldık" diyen Erek, ilçede gerçekleştirilen çeşitli projelerde birçok öğrencinin de derece aldığını, Uludere'nin artık olumsuz haberlerle değil, başarılarıyla adından söz ettirmesini istediklerini kaydetti.

ÖĞRETMENLER ENDİŞE ETMEDEN GÖREV YAPABİLİR
"Madalyonun öteki yüzünde Şırnak halkının güzelliği, misafirperverliği ve başarısı vardır" ifadesini kullanan Erek, Altürk'ün başarısının da kendilerini mutlu ettiğini anlattı. Erek, "Öğretmenler artık gönül rahatlığıyla, endişe etmeden ilimizde ve ilçemizde görev yapabilir. Ayrıca tavsiye üzerine görev yapmak için ilimizi tercih eden öğretmen arkadaşlarımız da var" diye konuştu.

 

ENSONHABER

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.