Uluslararası Sendikacılarla "KOVID-19 Etkileri" Video Konferansı

Uluslararası Sendikacılarla "KOVID-19 Etkileri" Video Konferansı

Eğitim-Bir-Sen ve Memur-Sen Genel Başkanı Ali Yalçın, Arapça konuşulan ülkelerin eğitim sendikalarının yöneticileriyle video konferans yöntemiyle “KOVID-19 Salgın Sürecinin Eğitim ve Çalışma Hayatına Etkileri” başlıklı bir toplantı gerçekleştirdi.

Eğitim-Bir-Sen ve Memur-Sen Genel Başkanı Ali Yalçın, Arapça konuşulan ülkelerin eğitim sendikalarının yöneticileriyle video konferans yöntemiyle “KOVID-19 Salgın Sürecinin Eğitim ve Çalışma Hayatına Etkileri” başlıklı bir toplantı gerçekleştirdi.

Memur-Sen Genel Merkezi’nde yapılan toplantıda, koronavirüs salgınının eğitim-öğretime etkileriyle ilgili değerlendirmeler yapıldı.


 

Türkiye’nin koronavirüs salgınına karşı verdiği mücadeleye, yaptığı çalışmalara değinen Ali Yalçın, koronavirüs salgını nedeniyle yeni bir döneme girildiğini, birçok alışkanlığın değiştiğini ifade ederek, “Bu değişimden eğitim ve çalışma hayatı da payını almıştır. Türkiye’de 16 Mart’tan itibaren okullar tatil edildi, eğitim-öğretime uzaktan eğitim yoluyla devam edilmektedir. Bu süreçte meslek liselerimizin önemi bir defa daha ortaya çıkmış oldu. Dezenfektan, koruyucu siperlik, maske, yerli solunum cihazı, N95 maske üreten makine gibi çok önemli işlere imza atan meslek liselerimizdeki öğretmen arkadaşlarımız bizleri gururlandırmıştır” dedi.



 

Salgınla mücadelede başarıya ulaşmanın, zorluk ve sıkıntıların üstesinden gelmenin yolunun dayanışma, el birliği etme, diğerkâmlık olduğunu vurgulayan Yalçın, salgın sürecinde Türkiye’nin kenetlendiğini, büyük bir dayanışma örneği sergilediğini, herkesin elinden geleni yapmaya çalıştığını, Eğitim-Bir-Sen ve Memur-Sen’in, her zaman olduğu gibi, insanlığın büyük ve önemli bir sınavdan geçtiği bu salgın sürecinde de üzerine düşeni yapmaya gayret ettiğini söyledi.

Memur-Sen olarak, koronavirüsle mücadele kapsamında başlatılan ‘Millî Dayanışma Kampanyası’na 1 milyon TL, ‘Şimdi Vefa Vakti’ kampanyasıyla da yardım kuruluşlarına 1 milyon TL olmak üzere toplam 2 milyon TL, Memur-Sen Yönetim Kurulu ve bağlı sendikaların genel başkanlarının da bir aylık maaşlarını bağışladıklarını belirten Yalçın, “Hayatı eve sığdırdığımız bugünlerde insanlığı, vefayı, yardımlaşmayı ve dayanışmayı da vakte sığdırmalıyız. Salgın sürecinin zihinlerimize kazıdığı eylem, ihtiyaç sahiplerine yardım elini uzatmak; yüreklerimizde yaşattığı değer vefa olmalıdır” şeklinde konuştu.



 

Yalçın, sağlık çalışanlarına dağıtmak için, Bilim ve Sanat Eğitim merkezlerinde, meslek liselerinde üretilen yüz koruyucu siperlerden 20 bin adet, koruyucu maskelerden de 30 bin adet olmak üzere, toplamda 50 bin adet ürünün maliyetini üstlendiklerini, konukevlerini de sağlık çalışanlarına tahsis ettiklerini kaydetti.



 

Sağlık ve PTT çalışanları başta olmak üzere, bazı meslek gruplarının daha fazla stres yaşadığına dikkat çeken Yalçın, “PTT çalışanlarına yardımcı olmak, onların yüklerini paylaşmak, işlerinin ne kadar zor olduğuna dair hissiyatı paylaşmak, farkındalık oluşturmak için onlarla beraber maske dağıtımına çıktık” ifadelerini kullandı.



 

Video konferansa Arap Eğitim Örgütü Başkanı Jamal Housami, Cezayir Eğitim Çalışanları Ulusal Sendikası Başkanı Abdulkarım Boudjenah, Irak Öğretmenler Sendikası Başkanı Abbas Kadhım Al-Sudani, Bahreyn Eğitimciler Sendikası Başkanı Safeya Mohamed Shamsan, Cezayir Eğitim ve Yetiştirme Çalışanları Ulusal Birliği Başkanı Sadek Diziri, Fas Eğitim Çalışanları Sendikası Başkanı Abdelılah Dahmane, Lübnan Öğretmenler Sendikası Başkanı Rodolphe Abboud, Uluslararası Filistinli Öğretmenler Birliği Yönetim Kurulu Üyesi Abdurrahman El-Gamis, Kuveyt Eğitim Bakanlığı Çalışanları Sendikası Başkan Yardımcısı Adel Al- Azmi, Birleşik Arap Emirlikleri Öğretmen Cemiyeti Başkan Yardımcısı Salah Khamıs Alhosanı, Tunus İşçi Örgütü Genel Sekreteri Mohamed Lassaad Abid, Irak Öğretmenler Birliği Başkanı Ahmed Sabır Al-Jammoor, Suriye Öğretmenler Sendikası Başkanı Hasan Tayfur, Somali Öğretmenler Birliği Başkanı Yakup Ali Moalim, Filistin Özel Eğitim Çalışanları Sendikası Başkanı Anton Bulos, Filistin Öğretmenler Birliği Başkan Yardımcısı Feras Njoom, Çad Öğretmenler Sendikası Başkan Yardımcısı Adam Ahmat Moussa, Moritanya Ortaöğretim Öğretmenleri Bağımsız Sendikası Genel Sekreter Yardımcısı İsmail Alghazaly, Fas Demokratik Eğitim Örgütü Genel Sekreter Yardımcısı Moulayabderrahman Alaouı ve Libya/Trablus Öğretmenler Sendikası Başkan Yardımcısı Asharaf Abu Rawi katıldı.

Uluslararası sendika yöneticileri, salgının kendi ülkelerindeki eğitime ve çalışma hayatına etkileri, bu süreçte alınan önlemleri ve eğitim sendikaları olarak bundan sonrası için nasıl bir iş birliği yapacakları konularında görüşlerini paylaştılar.

Ali Yalçın, toplantının sonunda katılımlarından dolayı eğitim sendikalarının yöneticilerine teşekkür ederek, eğitim ve iş birliği anlaşması yaptıkları bütün sendikalarla görüşme yapacaklarını sözlerine ekledi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.