Üniversite Sınavında Başarılı Olmak İçin Uzmanından Tavsiyeler

Üniversite Sınavında Başarılı Olmak İçin Uzmanından Tavsiyeler

Her yıl 3 milyona yakın adayın yarıştığı üniversite sınavında planlı ve programlı bir çalışma ile rakiplerinize göre daha başarılı olabilir, istediğiniz bölümü rahatlıkla kazanabilirsiniz. 2023 yılının haziran ayında yapılacak olan Yükseköğretim...

Her yıl 3 milyona yakın adayın yarıştığı üniversite sınavında planlı ve programlı bir çalışma ile rakiplerinize göre daha başarılı olabilir, istediğiniz bölümü rahatlıkla kazanabilirsiniz. 2023 yılının haziran ayında yapılacak olan Yükseköğretim Kurumları Sınavı’nda (2023-YKS) daha başarılı olmak için izlemeniz gereken yolları anlatmaya çalışalım.

Her yıl 3 milyona yakın adayın yarıştığı üniversite sınavında planlı ve programlı bir çalışma ile rakiplerinize göre daha başarılı olabilir, istediğiniz bölümü rahatlıkla kazanabilirsiniz. 2023 yılının haziran ayında yapılacak olan Yükseköğretim Kurumları Sınavı’nda (2023-YKS) daha başarılı olmak için izlemeniz gereken yolları anlatmaya çalışalım.

Sınava Yüksek Motivasyon İle Hazırlanın

Sınava girecek adayların öncelikli yapması gereken konulardan biri, yüksek motivasyona sahip olmaktır. Bunun için asla başaramayacağınızı düşünmeyin, her zaman pozitif yaklaşarak, istediğiniz bölümü kazanabileceğiniz kapasiteye sahip olduğunuz özgüvenini kendinize kazandırın.

image002-196.jpg

Planlı Çalışmaya Özen Gösterin

Üniversite sınavında başarılı olan kişilerin sınav öncesi hazırlık dönemleri incelendiğinde, çalışmaya aylar hatta yıllar öncesinden başladığı görülüyor. 2023 YKS sınavlarına girecek olan adaylar da, başarılı olmak için sınava kadar olan süre için planlı bir çalışma cetveli oluşturmalı, bu program dahilinde sınav hazırlığını yapmalıdır. Günlük, haftalık ve aylık olarak hazırlanacak bu plana mutlaka uyulmalı, bu dönemde bol bol testler çözülmelidir. Hazırlayacağınız çalışma programı içerisinde ne kadar saat ders çalışacağınız, mola saatlerinizin ne kadar olacağı gibi konuları da mutlaka belirtin. Düzenli bir uykunun sizi zinde tutacağını unutmayarak, mutlaka günlük uykunuzu almaya özen gösterin. Böylece daha dinç olacak ve kendinizi derslere, testlere daha adapte olmuş hissedeceksiniz.

Odak Sorununuzu Ortadan Kaldırın

Sınava hazırlanırken, iyi bir ders çalışma disiplini içerisinde olmalısınız. Bunun için kendinize ait bir odada dış etmenlerden, televizyon-radyo sesinden, insan gürültüsünden uzakta ders çalışmalı, testlerinizi bu ortamda çözmelisiniz. Yine ders çalışırken ve test çözerken cep telefonunuzu yanınızda bulundurmamalı, dikkat dağıtıcı, odak sorunu yaşamanıza neden olacak etmenleri kendiniz devre dışı bırakmalısınız.

Farklı Soru Bankalarından Faydalanın

Sınava hazırlık aşamasında, sadece tek bir yayın evinin hazırladığı soru kitapçıkları üzerinden çalışmak yerine, farklı yayınevleri tarafından hazırlanan kaynaklar ile çalışmaya özen gösterin. Ne kadar farklı kaynak ile çalışırsanız, YKS’de karşılaşabileceğiniz soru tiplerine o kadar fazla yaklaşmış olursunuz.

Deneme Sınavlarınızı Gerçek Sınav Gibi Düşünün

Hazırlanmanız gereken konuları öğrenip, artık daha fazla test çözme aşamasına geldiğinizi düşündüğünüz zaman, kendinize fazlaca deneme sınavları yapın. Gerçek sınav ortamı ile aynı süre zarfında gerçekleştireceğiniz bu deneme sınavları sizin en büyük yardımcınız olacaktır. Böylece hem sınavın süresini daha kontrol edebilir seviyeye gelecek hem de geride kaldığınız konuları görerek, bu konuları tekrar etme imkanı elde edeceksiniz.

MB Matematik Bilimleri İle Hayalinizdeki Üniversiteye Yerleşin

MB Matematik Bilimleri, 20 yıldan fazla tecrübesi ile YKS ve LGS’ye girecek binlerce öğrenciyi hedeflerine ulaştırır hale geldi. Sınavlar ile ilgili güncel gelişmeleri ve yöntemleri takip ederek, sistemini günümüz şartlarına göre adapte eden MB Matematik Bilimleri, Türkiye’nin sayılı üniversitelerinden mezun öğretmen kadrosu ile adayların kişilik ve yönelimlerine uygun, kişiye özel eğitim metotları ile öğrencilerin potansiyelini artırıyor.

Sizde hayalinizdeki üniversiteyi kazanabilmek için MB Matematik Bilimleri ile iletişim kurarak, Bağdat Caddesi ve Ataşehir Şubeleri ile geleceğinizi şekillendirecek yolda ilk adımı atabilirsiniz.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.