Üniversite Tercihinde Öğrencilerin Yeni Fakülte Rehberi

Üniversite Tercihinde Öğrencilerin Yeni Fakülte Rehberi

Üniversite tercihi gerçekten zorlu bir süreç. Öğrenciler okul hayatları boyunca çok sayıda sınavla karşılaşıyor ve okul sonrası iş hayatı için bu sınavlarda başarılı olmak için stres altına giriyorlar.

Üniversite tercihi gerçekten zorlu bir süreç. Öğrenciler okul hayatları boyunca çok sayıda sınavla karşılaşıyor ve okul sonrası iş hayatı için bu sınavlarda başarılı olmak için stres altına giriyorlar.  Öğrencilerin yıllarca hazırlandığı sınav stresi bir yana, hangi üniversiteyi tercih edecekleri gibi belki de en önemli konuya zaman bile kalmıyor. Düşünün, öğrenciler yıllar boyunca sınavlara hazırlanıyorlar, fakat belki de en önemli sınav olan üniversiteye giriş sınavı sonrası hangi okulu tercih edeceklerine dair yalnızca birkaç hafta düşünme süreleri oluyor. Bu konularda okullar ne yazık ki öğrenciyi yönlendirmek konusunda yetersiz kalıyorlar. Yüzlerce öğrencisi olan okullarda tek bir rehber hocasının olması ve bu hocanın da öğrencileri teker teker tanıma gibi şansının olmaması da öğrenciler için şanssızlık. Bu nedenle öğrencilere yön vermek amacıyla Fakülte Rehberi sitesi kuruldu.

Fakülte Rehberi sitesinde YDT, AYT ve TYT konuları ve soru dağılımları gibi YKS hakkında bilgi edinmeniz gereken konular yanı sıra üniversite bölümleri hakkında da bilgiler yer alıyor. Üniversite bölümleri hakkında temel bilgiler, okutulan dersler ve iş olanakları gibi bilgilerin yanı sıra mezunların maaşlarına dair bilgiler de yer alıyor.

https://www.fakulterehberi.com adresinde hizmet veren site aynı zamanda üniversitelerin taban puanları ve başarı sıralamalarına dair bilgiler de içeriyor. İlerleyen zamanlarda yurtdışı üniversiteleri ve dil okulları hakkında detaylı bilgilerin de sunulacağını belirtelim

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.