Üniversitelilerden ek ders ücreti alınacak

Üniversitelilerden ek ders ücreti alınacak

2012 yılında birinci öğretim ve açıköğretim öğrencilerinden alınan harçlar kaldırıldı. Ancak harçların kaldırılmasından sonra, eğitimlerini normal süresi içinde bitiremeyenlerden 'ek ders ücreti' alınmasına karar verildi. Ek ders ücreti ödemeye başlayan ö

Birinci öğretim ve açıköğretimde okuyan öğrencilerin ödediği harç ücretinin kaldırılmasına dair karar, Ağustos 2012'de Resmi Gazete'de yayımlanarak yürürlüğe girdi. Karara göre, birinci öğretimde ve açıköğretimde okuyan öğrencilerin üniversite harç ücretleri Maliye Bakanlığı tarafından karşılanacaktı. Ancak, bu sefer de normal eğitim süresi içinde okulunu bitiremeyen ve bir derse 3'ten fazla kayıt yaptıran üniversiteliler için 'ek ders ücreti' getirildi.

Uygulamayı getiren 'Yükseköğretim Kurumlarında Cari Hizmet Maliyetlerine Öğrenci Katkısı Olarak Alınacak Katkı Payı ve Öğretim Ücretlerinin Tespitine İlişkin Bakanlar Kurulu Kararı', 27 Eylül 2014 tarih ve 29132 sayılı Resmi Gazete'de yayımlanarak yürürlüğe girdi. Bazı üniversiteler kararı 2014-2015 akademik yılı başından itibaren uygulamaya başladı, bazıları ise şubat ayında uygulayacak.

Eğitimini normal süresi içinde tamamlayamayan öğrenciler harç ücretinin yanı sıra ek ders ücreti de ödemek zorunda. Ek ders ücreti ödemeye başlayan üniversiteliler duruma tepki gösterirken, üniversite yetkilileri kanun maddesini uygulamakla yükümlü olduklarını söylüyor.

Hürriyet

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.