Uygulanmayan Toplu Sözleşme Kararlarına Dava

Uygulanmayan Toplu Sözleşme Kararlarına Dava

Türkiye Kamu-Sen ve Türk Eğitim-Sen Genel Başkanı İsmail Koncuk, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamayla uygulanmayan toplu sözleşme kararları için dava açmaya hazırlandıklarını duyurdu.

Türkiye Kamu-Sen ve Türk Eğitim-Sen Genel Başkanı İsmail Koncuk, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamayla uygulanmayan toplu sözleşme kararları için dava açmaya hazırlandıklarını duyurdu.  Attığı imzanın gereğini yerine getirmeyen sorumsuz sendikalara seslenen Koncuk, “Açılacak bu dava kazanılır ya da kaybedilir, ancak hem sözünü tutmayan Hükümete, hem de imzasının gereğini yapmayan sendikaya bir tokattır” dedi. 
Genel Başkan, bu olumsuz durumdan kamu çalışanlarının da ders çıkarması gerektiğini vurgulayarak şunları söyledi:

“Uygulanmayan Toplu Sözleşme kararları ile ilgili dava açacağımızı duyurmuştum.60 günlük süre dolmuştur, dava dilekçesi hazırlanmaktadır. Uygulanmayan kararlardan başlıcaları; 4 C ye kadro, üniversiteli işçilere memurluk kadrosu, KİT'lerde ücret grupları vb. Söz verdik, tutuyoruz. Bu kararların altına imza atıp, şuan kenara çekilen, attığı imzanın gereğini yapmayanlar utanır mı, bilmem. Bugüne kadar utandılar mı? Hayır!

Türkiye Kamu Sen her alanda sendikal sorumluluğu taşımış, attığı imzayı asla unutmamıştır. Açacağımız dava bu konuda açılmış ilk dava olacak. 

Açılacak bu dava kazanılır ya da kaybedilir, ancak hem sözünü tutmayan Hükümete, hem de imzasının gereğini yapmayan sendikaya bir tokattır. İstismar edilen, umut dağıtılarak aldatılan tüm kamu çalışanlarının da, bu sonuçtan çıkarması gereken önemli dersler bulunmaktadır. Toplu Sözleşme metinleri ciddi metinlerdir. Ya imzalamazsınız, ya da kazandığınızı söylediğiniz hakların sonuna kadar takipçisi olursunuz.”

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.