Van'da duvar ustası Öztopçu: İnşaatta işçi fuarda yazar

Van'da duvar ustası Öztopçu: İnşaatta işçi fuarda yazar

Van'da duvar ustası Öztopçu, yazdığı üç şiir kitabını inşaattaki mesaisinin ardından Kitap Fuarı'nda sevenleri için imzalıyor

Van'da üç şiir kitabı bulunan duvar ustası Muhsin Öztopçu, inşaattaki mesaisinin ardından Kitap Fuarı'na giderek burada sevenleriyle bir araya geliyor.

Van'ın Çaldıran ilçesinde yaşayan 52 yaşındaki Öztopçu, inşaatta çalışmanın zorluklarına rağmen boş zamanlarında şiir yazarak hayalini gerçekleştirmenin mutluluğunu yaşıyor.

Bugüne kadar yazdığı şiirleri "Bağım Sen Değil Ötmüyor Bülbül", "Gönülden Dile Dökülen Dizeler" ve "Zelal" adlı kitaplarda bir araya getiren Öztopçu, dördüncü kitabının hazırlıklarını yapıyor.

"Masada kitap yazmadım"

Öztopçu, AA muhabirine, şiire ilgisinin ortaokulda başladığını ve o günden bu yana sürekli ünlü yazarların kitaplarını okuduğunu söyledi.

Ortaokul son sınıfta evlendiğini ve bir süre şiirden uzak kaldığını anlatan Öztopçu, "Tarihe, sanata ve edebiyata hep ilgi duyardım. Ortaokuldan mezun olduktan sonra da bu böyle devam etti. Askerden döndükten sonra şiire olan özlemimi dindirmek için sanat, edebiyat ve şiir konusunda araştırmalar yapmaya başladım. Dönem dönem inşaatta çalışırken şiirlerimi kağıtlara aktarmaya başladım." dedi.

"Parasız kaldık ama yazmayı hiç bırakmadık"

İlk kitabını 6 yıl önce çıkardığını ifade eden Öztopçu, şunları kaydetti:

"Şiire olan özlemim hiç bitmediği için yazmaya devam ettim. Yaşadığımız ilçe çok soğuk olduğundan belli dönemlerde İstanbul, Ankara ve İzmir gibi illere gittim ve buralarda da yazmayı sürdürdüm. İnşaatta çalışırken büyük zorluklar içerinde kitaplarımı yazdım. Üniversite mezunu da değildim ama her ne olursa olsun yazmaktan vazgeçmedim. Çok zorluklar çektik bazı zamanlarda yatacak yer bulamadık, yollara düştük, parasız kaldık ama yazmayı hiç bırakmadık."

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.