VGM burs sonuçları ne zaman açıklanacak? 2016 VGM burs sorgulama!

VGM burs sonuçları ne zaman açıklanacak? 2016 VGM burs sorgulama!

Vakıflar Genel Müdürlüğü (VGM ) 2016 yükseköğrenim bursu başvuru sonuçları ne zaman açıklanacak? sorusunun yanıtını haberimizde sizlerle paylaştık. Dün gece açıklanan KYK burs sonuçları sonrası VGM burs sonuclari merak konusu oldu. VGM burs başvurusu sonu

VGM burs başvuru sonuçları için haberimize bakınız. KYK burs başvurularının sona erip dün gece açıklanması üzerine gözler gözler Vakıflar Genel Müdürlüğü (VGM) burs sonuçlarına çevrildi. 2016-2017 yılı eğitim öğretim yılında bur almaya hak kazanan öğrenciler 'www.vgm.gov.tr' adresinden sorgulama işlemlerini yapabilirler. En güncel eğitim haberlerini yenisafak.com adresinden takip edebilirsiniz.

VGM Burs Sonuçları Ne Zaman Açıklanacak?

Yükseköğrenim Kredi ve Yurtlar Kurumundan burs alan öğrencilere VGM bursU verilmediğinden, “VGM Burs Başvuru Sonuçları” Yükseköğrenim Kredi ve Yurtlar Kurumu'nun burs başvuru sonuçlarını açıklamasının ardından duyuruluyor. VGM burs sonuçları 2015 yılında ocak ayında açıklanmıştı. Vakıflar Genel Müdürlüğü bu konuda net bir bilgi vermediği için 2016 yılında da yine Ocak ayı içerisinde sonuçların ilan edilmesi bekleniyor. VGM Bursları Ne Kadar? 2015 – 2016 öğretim döneminde burs almaya hak kazanan öğrencilere her eğitim öğretim dönemi boyunca 8 ay (Ekim, Kasım, Aralık, Ocak, Şubat, Mart, Nisan, Mayıs) süreyle 200,00 TL burs yardımı yapılacaktır. 2015 – 2016 öğretim dönemi için şu an açık olan yükseköğrenim burs kontenjanı 1.154'dür.

Burs verilme süresi

Burs almaya hak kazanan öğrenciye, öğrencilik halinin devam etmesi ve burs almaya engel bir durumun olmaması koşuluyla öğrenim gördüğü okulun normal öğrenim süresince burs verilir.

Aynı aileden sadece bir öğrenciye burs verilir.

Burs verilen öğrencilerin takibi

Burs alan öğrenci, devam ettiği yükseköğretim kurumundan her yıl eğitimin başladığı tarihten itibaren 30 gün içerisinde bir üst sınıfa geçtiğini gösteren transkript ve öğrenci belgesi alarak ilgili bölge müdürlüğüne teslim etmek zorundadır.

Burs başvurusu ile ilgili yapılacak işlemler

Burs başvurusunda bulunan öğrencilerin başvuruları Ek-2'deki değerlendirme kriterine göre değerlendirildikten sonra burs verilecek yıla ait kontenjan miktarı kadar asil ve yedek öğrenci belirlenerek Genel Müdürlük internet sitesinde yayınlanır.

Burs almaya hak kazanan öğrencilerin isimleri öğrenim gördükleri üniversitenin bulunduğu ilin bölge müdürlüğüne ve öğrencinin başvuru esnasında beyan etmiş olduğu mail adresine bildirilir.

Bölge müdürlüklerince öğrenci bursları öğrenciler tarafından bildirilecek banka hesap numaralarına yatırılır.

Başbakanlık VGM resmi internet sitesinden yapılan açıklamada VGM burs sonuçlarına göre burs almaya hak kazanan öğrencilerin e-posta adreslerine tebligat yapılmak suretiyle banka numaraları tespit edilip, burslarının banka hesaplarına yatırılacağı belirtildi. 2009 yılı itibariyle Başbakanlık Vakıflar Genel Müdürlüğü (VGM) tarafından her yıl verilen VGM bursunun sonuçları açıklandı. Başbakanlık VGM'den burs sonuçlarının açıklandığı öğrencilere duyuruldu. Yapılan açıklamada şu ifadeler kullanıldı: "Yüksek Öğrenim Bursu için yapılan başvurular 22.08.2013 tarih ve 28741 sayılı Resmi Gazetede yayımlanarak yürürlüğe giren Vakıflar Genel Müdürlüğü Yükseköğrenim Burs Yönetmeliği ekindeki değerlendirme kriterlerine göre elektronik ortamda değerlendirilmiş olup yükseköğretim burs başvuru sonuçlarına dair sorgulama web sitemizde açılmıştır. Burs almaya hak kazanan öğrencilerin e-posta adreslerine tebligat yapılmak suretiyle banka hesap numaraları tespit edilip bursları banka hesaplarına yatırılacaktır."

Burs nedir ?

T.C. vatandaşı yüksek öğrenim gören başarılı ve ihtiyaç sahibi öğrencilere 5102 sayılı Yüksek Öğrenim Öğrencilerine Burs/kredi verilmesine ilişkin Kanun hükümlerine göre karşılıksız verilen paradır.

Burstan yararlanacak öğrenciler,

• Ön lisans öğrencileri,
• Lisans öğrencileri,
• Açık Öğretim öğrencileri,(Sadece öncelikli öğrenciler; şehit veya gazi çocuğu, anne ve babası her ikisi de ölü olanlar vb.)

Kimler VGM Bursu Alamaz?

Vakıflar Genel Müdürlüğü tarafından; sürekli bir işte çalışarak en az asgari ücret düzeyinde ücret alan veya gelire sahip öğrencilere, Polis Akademisi ile askeri okul öğrencilerine, okumakta oldukları eğitim kurumunda ek süre öğrenim gören öğrencilere, yüksek lisans ve doktora öğrencilerine, Kamu kurumlarından karşılıksız eğitim yardımı ve burs alan öğrencilere ve Vakıflar Genel Müdürlüğünden muhtaç aylığı alan öğrencilere yükseköğrenim bursu verilmemektedir.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.