Vicdanımızın süzgecinden geçen masumlar (1)

Vicdanımızın süzgecinden geçen masumlar (1)

15 Temmuz darbe girişimi sonrasındaki en büyük idari kararlardan birisi 1 Eylül 2016 tarihinde alındı. 50 bini aşkın memur ihraç edildi.

15 Temmuz darbe girişimi sonrasındaki en büyük idari kararlardan birisi 1 Eylül 2016 tarihinde alındı. 50 bini aşkın memur ihraç edildi.

Memurlar.net olarak, 7 Şubat 2012 tarihinden bu yana olan tavrımız nettir. Örgüte karşı, daha FETÖ ismi konulmadan önce, 7 Şubat 2012 tarihindeki MİT Müsteşarının gözaltına alınması olayı sonrasında tavır aldık. 17-25 Aralık 2013 tarihindeki hukuk kılıfı giydirilmiş darbe girişimi sonrasında çok sayıda adli sürece maruz kaldık. FETÖ başının tuzluk görüntülerini yayınladığımız için hapis cezası dahi aldık.

Ancak, özellikle 2007 yılındaki Ergenekon operasyonlarıyla başlayan süreçte, yetkiyi eline alan kamu görevlilerinin, kasıtlı olarak onlarca ismi torbaya doldurduğuna şahit olduk.

Benzer bir hataya bugün de düşme ihtimalimiz olabilir/olmuştur.

Memurlar.net olarak süreci itibarsızlaştırma taraftarı değiliz. Ancak bazı masumların da bu süreçte torbaya doldurulduğu bir gerçektir. Tarafımıza gelen bazı maillere kayıtsız kalmamız mümkün değildir.

Yeni bir FETÖ mağdurları grubunun oluşmaması ve tek bir masumun canının acımaması en büyük arzumuzdur.

Aşağıda 1 Eylül 2016 tarihi sonrasında sitemize gelen çok sayıda mailden, vicdanımızın süzgecinden geçenler yer almaktadır.

Devlet nasıl ki sadece bir irtibata bakıp bu kişileri ihraç etmişse bu beyanları da esas alıp yeniden bir değerlendirme yapmalıdır. Bir itiraz müessesi kurulmalıdır.

Takdiri bu kararı alanların omuzlarına bırakıyoruz.


AYŞENUR SARAR

Ben Ayşenur SARAR.. 2012 Şubat ayından 2016 Eylül ay'ına kadar MEB'de Türkçe öğretmeni olarak çalıştım.672 sayılı Kanun Hükmünde Kararname ile devlet memurluğu kadrosundan çıkarıldım. Benim Devlet memurluğundan çıkarılmam FETÖ ile bağlantılı olan Aktif Eğitim-Sen ile bağımın olduğu düşünülmesi sonucunda oldu.

2012 Şubatta Şanlıurfa-Akçakale-Ohali Ortaokuluna Türkçe Öğretmeni olarak atandım. Okul Müdürü Mahmut ARGIN 2014 Şubat ayında Sendika üye formu ile sınıfıma gelip FETÖ ile bağlantılı Aktif Eğitim-Sen'e üye olmamızı istedi. Hatta Sendika üye formunu Mahmut ARGIN kendisi doldurup imzalamamı istedi.(Sendika formu incelendiğinde benim el yazım olmadığı görülecektir.) Bana mobbing uygulayarak bu formu imzalattı. O an için benimle beraber 6 öğretmen arkadaşı daha FETÖ ile bağlantılı Aktif Eğitim-Sen'e üye yaptı. FETÖ ile bağlantılı Aktif Eğitim-Sen'e üye olduktan bir süre sonra istifa dilekçesi yazdım ancak dilekçemi okul müdürü Mahmut ARGIN kabul edip bir türlü işleme koymadı.(Benimle birlikte Sendikaya üye olan öğretmenlere istifa etmek isteyip, bu sorunlarla karşılaşıp-karşılaşmadığım sorulabilir.)

2014 Eylül de Ohali-Akçakale'den, Birecik Yunus Emre Ortaokuluna tayinim çıktı. 2014 Aralık ay'ı gibi Yunus Emre Ortaokuluna istifa dilekçesi verdim. Okul dilekçemi aldı ancak, İlçe Milli Eğitime göndermedi.3-4 defa dilekçenin akıbetini idareye sorduğumda halledeceğiz hocam deyip beni oyaladılar. En sonunda ben de okula üst yazı yazıp bana vermelerini ve üst yazıyı İlçe Milli Eğitime kendim götürmek istediğimi söyledim. Böyle söylediğimde; hocam biz götüreceğiz ve halledeceğiz dediler.(Bu anlattıklarım o zaman ki idarecilere sorulabilir)O aralar sağlık sorunlarımda vardı ve 2014 aralıkta ameliyat oldum ve sağlık sorunlarım uzun sure devam etti. Bu esnada dilekçeyi takip edemedim. MEBBİS'te "Sendika bilgilerine" girdiğimde "Sendika bilgisi bulunmamaktadır" yazdığını görünce sendikadan istifa ettiğimi düşündüm.

2015 Eylül ayında Çameli İmam Hatip Ortaokuluna-Çameli-Denizli'ye atandım. 2015 Kasım ayında Aktif Eğitim Sen'den bir bayan beni aradı. O zaman sendikadan istifa etmediğimi anladım. Hemen okula istifa dilekçesi verip istifa ettim.

Şanlıurfa-Akçakale de ve Şanlıurfa-Birecik'te istifa etmeye çalışıp'ta istifa edememiş olmamın sebebini FETÖ'nün her kurumda yuvalandığı gibi Milli Eğitimde de yuvalanmasına bağlıyorum. Çünkü istifa dilekçemi almayıp yada alıp işleme koymayanlar ya FETÖ'cülerdi yada işini tam anlamıyla yapmayanlardı.

2014 Şubat-2015 Aralık yılları arasında sendikada uzun süre kalmam benim için bir talihsizlikti. Sendika dışında FETÖ'yle hiç bir ilişkim olmadı.
 

Hayatım boyunca hiç bir cemaatle bağlantım olmadı. Hangi cemaat kimi temsil eder ne iş yapar bilmem. 
 

Bu yaşıma kadar Bank Asya yada hesabım bile olmadı ve FETÖ/PDY'nin diğer şirketlerine parasal katkım olmadı.
 

Ömrüm boyunca Kimse Yok Mu Derneğine bağışta bulunmadım.
Sosyal Medya hesaplarım incelensin ve incelendiğinde FETÖ ile en küçük bir bağım olmadığı görülecektir. Aksine demokrat yöntemle seçilmiş Hükümetimizin ve devletimiz adına paylaşımlar görülecektir.

(Facebook Kullanıcı Adı: İDRİS AYŞENUR SARAR http://www.facebook.com/idris.sarar.90
Twitter Kullanıcı Adı: @idrs_48)

FETÖ'nün sivil toplum kuruluşları adı altında hiç bir sohbet ve toplantısına katılmadım.
FETÖ'ye "himmet" adı altında hiç para transferim olmadı.
 

Kullanmış olduğum telefon ve bilgisayarlarda takip ettiğim siteler incelendiğinde FETÖ'ye yakın hiç bir siteye üye olmadığım ve takip etmediğim görülecektir.

Bu yaşıma kadar FETÖ'nün hiç bir dershanesinde, özel okullarında okumadım. Yurtlarında yada evlerinde kalmadım.

Bu yaşıma kadar FETÖ'ye bağlı ne bir gazete, ne de bir dergi aboneliğim bulunmamaktadır.
Eşim, annem ve babamın bu örgüt ile bugüne kadar doğrudan yada dolaylı olarak hiç bir bağları olmamıştır.

Bu saydıklarım MİT, Emniyet ve MASAK tarafından araştırılsın ve araştırıldığında FETÖ ile hiç bir bağımın olmadığı görülecektir.

FETÖ ile Sendika dışında en küçük bir bağım olmadı. Eğer olsa zaten bunu devletimiz ortaya çıkaracaktır. 3 yıl önce FETÖ ile hiç bir bağım olmadığı halde mobbing sonucu sendikasına üye olmam ve ardından istifa etmek isteyip, istifam sürekli engellerle karşılaşması sonucu, geç istifa etmemden dolayı mağdurum ve mazlumum.

Devletimizin, 15 Temmuz darbe girişiminden sonra FETÖ ile bağlantılı olabilecek kişileri titizlikle inceleyip kurunun yanında yaş'ın yanmaması için çalışacağını söylediğinde mağdur olmayacağımdan emindim. Ancak şuan FETÖ'den dolayı kamu'dan ihraç edilmiş olmaktan dolayı mağdurum. Devletimizin kuru ile yaşı ayırıp adaleti sağlayacağından eminim.

Devletimizin beni her yönüyle ayrıntılı araştırmasını istiyorum.İnanın meslek yada para umurumda değil.Üzerime leke olarak sürülen bu lanet Terör Örgütü ile bağımın olmadığının kanıtlanmasını istiyorum.Ben aklanmak istiyorum ve devletimizin adaletine güveniyorum.Lütfen beni araştırın.

ADEM YAPRAK

İyi günler. Ben Kamu İhale Kurumunda avukat olarak çalışıyorum. 

Fetöcü olmadığım için 2012 yılında hem adli hem idari hakimlik mülakatlarından elendim. 
Daha sonra Sayın Cumhurbaşkanımızın seçim döneminde yapılan bağış kampanyası için maddi yardımda bulundum. 15 Temmuz gecesi Ankara'da Genelkurmay önüne gidip vatanı ve devleti savunanlar arasındaydım.Hatta o gece küçük bir yara aldım, kurşun parçası hala göğsümde duruyor. Tüm bu anlattıklarım fetöye karşı tavrımı net olarak ortaya koymaktadır. Ayrıca twitter hesabımdan yaptığım paylaşımlar da aynı doğrultudadır. Yukarıda yer verdiğim olaylar fetöcü olmadığımı aksine fetö mağduru olduğumu net bir şekilde ortaya koymaktadır. Ancak tüm bu anlattıklarım hiç gözönüne alınmadan, bugün yayımlanan ohal kararnamesi ile meslekten ihraç edildim. Hakkımda açılmış herhangi bir soruşturma veya açığa alınma kararı bulunmadığı için ne gerekçeyle ihraç edildiğimi dahi bilmiyorum.

Ben devletime, milletime ve Sayın Cumhurbaşkanımıza gönülden bağlı birisiyim. Yaşamış olduğum bu adaletsiz ve haksız durumun ortadan kaldırılması için bana yardım etmenizi rica ediyorum.

ABDURRAHMAN DEMİR

Giresun Müzesinde Arkeologtum ve dün itibariyle ihraç edildim. 

Ben bölümü birincilikle bitirdim, yüksek lisans yaptım ve bu aşamada da doktoraya başlayacaktım. 
Kızılayın gönüllü kan bağışçısıyım, yeşilay üyesiyim ve diğer sosyal aktivitelerle bu ülkeye hizmet ettim. Bırakın fetö diğer hiçbir terör örgütleriyle veya herhangi bir cemaat veya cemiyetle bağlantım olmamasına rağmenişten çıkarıldım. Bir iftiraya kurban gittiğime inanıyorum. Facebookumda yıllardır bu örgüt ve diğer örgütlerle mücadele ettim. Sizden ricam bu konuyu araştırıp ben ve benim gibilerin mağduriyetiyle ilgilenmeniz. Umarım mağduriyetimizi dikkate alırsınız. Linki tıklayıp kontrol ederseniz söylediklerimi anlarsınız. Cumhurbaşkanımıza olan muhabbetim görülecektir, ben bu rezilliği hak etmiyorum.

https://www.facebook.com/demirabdurrahman

Ben 2012 yılından bu yana örgütle mücadele ediyorum. Tüm telefon kayıtlarım incelensin, bu örgütle irtibatlı bir kişiyle dahi telefon görüşmem varsa herşeye razıyım. HTS kayıtlarıma bakılsın, bir tane bağlantım olmaz.

Ben 10 yıldır İHH'ya bağış yapan birisim. Kaf Filistin kah Bosna...
Sadece dini bir yapım olduğum için tüm faizsinz finans kuruluşlarında hesabım vardır. Ama Asya Finansla olan irtibatımı da 17-25 Aralık 2013'ten önce kestim. Kredi kartlarımı iptal ettirdim. Hesabım olmadığını biliyorum varsa bile hesap 4 yıldır hiçbir işlem görmemiştir.

Açığa alındığımda, öğrenmeye çalıştım, hatadır diye düşündüm ama şimdi ihraç durumdayım.
Lütfen ama lütfen beni sosyal çevreme ve çalıştığım kurum yöneticilerine sorsunlar, ben bu vatan haizleri ile birlikte anılmak istemiyorum.

DR. KORHAN ALTUNYAY

İyi geceler, 
Son kararname ile Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi'ndeki görevimden ihraç edildim. Haksız yere ihraç edildim, zira hakkımda herhangi bir suçlama yok. Banka Asya'da 17-25 öncesi 100 bin TL'lik ev almak için bir hesabım vardı. 17-25 sonrası bu parayı çekmek istedim ama bunlar kimsenin tahmin edemeyeceği kadar yılışık insanlar... Çekemedim. Para yüklü, binbir gerekçeyle vermediler. İlk etapta yülü para olduğu için hesaba üçe böldüm. Eşlim ben ve çocuklarım. Ama amacım para miktarını küçültüp daha sonra hesabı boşlatmaktı. 5-6 ay daha para hesapta durdu. Bu arada ev biriktirdiğim için 1000- 2000 lira daha yatırdım. 2014 yılının Ağustos ayında da hesabı tümüyle boşalttım. 
Tüm öğrencilerim şahittir. Öğrencilerim bir imza kampanyası başlattı. Change. org'daki imza kampanyasına göz atabilirsiniz. Tıklayınız

Hiçbir Devlet büyüğüne, Cumhurbaşkanımıza dersler esnasında laf söyletmedim. Siyasi bir yönüm bulunmuyor. Ben MHP kökenliyim. 12 yıl Türk Eğitim Sen'de bulundum. Eğitim Bir Sen'lilerin ricası üzerine 1 yıl önce Eğitim Bir Sen'e geçtim. 

Çocuklarım, Çanakkale'de herkesin bildiğim ulusal kimliğiyle bilinen okullara gitmektedir.
Sizden, haberinize binaen bana da destek olmanızı, sitenizde bana yapılan haksızlığa yer vermenizi istiyorum.

Şimdiden teşekkür ediyor, iyi çalışmalar diliyorum.


KEREM YÜKSEL

Alıcı: bana 
Yalvaririm beni haber yapin attigim ekteki goruntuler sosyal medya hesabimdaki paylasimlarimdir. universitede yaptiğim organizasyonlarin afisleri de vardir. 

İstediginiz her turlu belgeyi de getirebilirim. İlkokulu çizmeci ilkogretilm okulunda liseyi rauf denktas lisesinde, Üniversiteyi Karamanoglu Mehmetbey Üniversitesinde okudum hepsi devlet okuludur.Universiteye hazirlik donemimde 2 yil kizilaydaki güneş dersanesine, kpss surecinde kizilaydaki ... akademi dersanesine gittim.

Ben Denizli Valiliği İl Göç İdaresi Müdurluğunde 2 yıldır görev yapmaktayım.Her zaman vatanıma milletime bağlı olarak yaşayan ülke menfaatini her zaman el üstünde tutan biriyim.Denizli Valiliği'nin kararıyla 1 ağustos tarihinde görevden uzaklaştırıldım.O gunden bugune ölü gibi yaşiyorum.Bana itam edilen suçla hiç bir alakam yoktur.Bu vatan hainleriyle ayni kefeye konulmaya dayanamiyorum.Ne sendikalarina uyeyim ne bankalarinin onunden gectim ne okullarina ne dersanelerine gittim ne sohbetlerini gordum ne iclerinde bulundum.Ben neden aciğa alindim hiç anlamiyorum derken birde khk ile ihrac oldum Tum telefon kayitlarimi sosyal medya hesaplarim incelensin zaten sucsuz oldugum anlasilacaktir.Ben 2010 yilinda Karamanoğlu Mehmetbey universitesi ogrenci konsey baskanligi secimlerinde cemaattin karsisinda adaydim zaten turlu oyun hilelerle secimi kazanmislardi.Hile yaptıklarını anlayınca seçimi iptal ettirmiştim.Seçim yenilendi 1 hafta sonra daha buyuk farkla kaybettim.Çünkü diğer temsilcilere baskı yapıyolardı cemaat'e oy kullanmaları yönünde.Ben fakulte temsilcisi olarak kalmistim arastirabilirsiniz.Bu bile en acik ornek.Tum eşim dostum iş arkadaşlarım çevremdeki herkes bilir benim devletime milletime olan bağlılığımı.Ben bu itham edilen kara lekeyle kimsenin yüzüne zaten bakamiyordum bi de ihrac ettiler beni bu kara lekeye mahkum ettiler.Hala FETÖ'cüler içimizde demekki.Bu şekilde kimsenin yüzüne bakamiyordum zaten sorusturmam bile bitmeden ihraç edilmisim.Biliyorum şuan ülke olarak zor bir süreçten geciyoruz.Bu hainlerin hepsi temizlensin en ağir şekilde cezasini çeksin ama hiç suçu gunahi olmayanlarda bu damgayi yemesin benim memurlukta falan gozum yok ama su hayatta yasama umidim kırıldı.Benim gibi vatan millet sevdalası bu noktaya nasıl geldi.Dusunun Perşembe günü 0258 264 .. numaradan Milli eğitim mufettisi A.Ş.( atanan muhakik ) aradi yarin 2 de gel savunmanı alalım diye ve ben gecesinde ihraç kararıyla şok oldum.Cuma günü 2 de gittim yanına bana sorduğu sorular gazete küpüründen okunan sorulardı. (Dergi gazete üyeliği, Amerikaya ziyarete gidip gitmediğim, dersanelerine okullarına gidip gitmediğim vs.) Müfettiş elindeki dosyaları gösterdi 15 ağustosta cumhuriyet başsavcılığına yazmıs bu adam neyle suçlanıyor elinizde delil var mı varsa tarafıma bildirin diye ayın 19 unda da cevap gelmiş tarafımızca yapılan sorgulamada hiçbir kayıta rastlanmamıştır. Emniyet ve istihbarattan bilgi geldikçe tarafınızca paylaşılacaktır diye. Yani ben daha ne ile suçlandığımı bilmeden iftiraya kurban gittim. Hakkımı geri almak için tüm mücadelemi sürdüreceğim çünkü hiçbir suçum günahım yok.Araştırılmadan verilmiş bir karar.Müfettiş bile senin suçsuz olduğuna inandım inşallah dönceksin görevine dedi o anda ben söyledim ihraç oldum diye.Düşünün yapılan soruşturmamın mahiyetini.O kadar kardeşimiz şehit oldu onların kanı yerde kalmasın hepsi temizlensin pisliklerin ,Allahım devletimize güç versin ama benim gibi vatansever evlatlarda vatan haini ilan edilmesin.Devletimizin adaletine güvenim sonsuz bu yanlıştan bi an önce dönüleceğinden adım gibi eminin.Lütfen sesimi duyurun ben her sözümün arkasındayım. Beni tum hayatım boyunca okuduğum okullar yaşadığım yerlerden araştırın bir tane Fetö terör örgütüyle bağlantılıdır diyen birini bulursanız beni asın.Sosyal medya hesaplarım telefon mslarım kayıtlarım herseyime bakın hiçbir bağlantım olmadığını anlayacaksınız.Göç İdaresi genel müdürlüğüne bağlı tüm taşra teşkilatındaki uzmanlara sorun çoğu bilir beni çünklü hep fazla çalısır herkesın sorunlarına yardımcı olurdum.Seminerlere çalıştaylara hep ben katılırdım.Aktif olarak çalışmak devletime fazla emek vermek miydi benim suçum. Araştırın en ufak bir şeyim olmadıgını anlayacaksınız.Yalvarırım sesimi duyurun vatan aşkıyla yanan bir genci daha fazla öldürmeyin.

Saygılarımla;

www.memurlar.net

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.