WhatsApp gold tuzağına dikkat!

WhatsApp gold tuzağına dikkat!

Bildiğiniz gibi akıllı telefonlar özellikle bu dönemde çocuk yaşlı demeden herkesin elinde ve birçoğu bu telefonla internete giriyor.

Dolandırıcılar insanlar ne tarafa yoğunlaşırsa ona göre yöntemlerle her yönden insanları kandırıp bir şeyler çalma peşinde. Bu yüzden de insanların en çok zaafı olan şeyleri tercih ederek çeşitli yollarla kandırmaya çalışıyorlar. Örneğin, yanlış kişilerin eline geçen banka bilgileri hesabınızın boşlatılmasına neden olabilir.
 
Dolandırıcılar sanal ortamda genelde kişileri mesaj yöntemiyle ve link yoluyla tuzaklarına çekerler. Bu yüzden her gelen mesaja itibar etmemeli ve her linke de tıklamamalıyız. Popüler mesajlaşma uygulamaları da iyi bir tuzak olabilir. Yeni gelen bir habere göre WhatsApp üzerinden Gold WhatsApp yükseltmesi için insanlara davetiye mesajı geldi.
 
Mesajda, Gold WhatsApp uygulamasının sızdırıldığı ve sadece ünlülerin kullandığı bu uygulamayı sizin de kullanabileceğiniz yazıyor. Bu aldatmacaya inanan kişiler bu linke tıkladığında gönderen kişinin tuzağına düşmeye başlıyor. Web sitesi muhtemelen telefonunuzdan kişisel bilgilerinizi çalacak veya yine aynı şekilde bilgisayarınızda zararlı yazılımlar kurarak kişisel bilgilerinizi çalmak için denemelerde bulunacak.

 
Eğer böyle bir mesaj alırsanız mesajın geldiği numarayı engelleyerek mesajı silin ve bu tür mesajlara itibar etmeyin.
 

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.