Whatsapp'ın bu bildirimi ne anlama geliyor?

Whatsapp'ın bu bildirimi ne anlama geliyor?

Sohbet ekranında görüntülenen "Bu sohbete gönderdiğiniz mesajlar ve yaptığınız aramalar artık uçtan uca şifrelemeyle korunmaktadır." mesajı ne anlama geliyor?

Dünya üzerinde haberleşmenin ve sosyalleşmenin olmazsa olmazı olan Whatsapp programı neredeyse dünya üzerinde en çok kullanılan mobil uygulama durumunda. Kullanıcılar bu uygulama üzerinden arama yapıyor, sohbet ve yazışmalar hatta iş takipleri ve daha bir çok alanda kullanılıyor.

En özel bilgi ve sohbetler de whatsapp üzerinde yapılabiliyor. Fakat güvenlik olayı bazı kullanıcıları tedirgin edebilmekte. 

Yeni bir güncelleme ile Whatsapp, artık yazışmaları şifreleme teknolojisi ile kriptonize ederek gönderip, alıyor. Bazı kullanıcılarda "Bu sohbete gönderdiğiniz mesajlar ve yaptığınız aramalar artık uçtan uca şifrelemeyle korunmaktadır" ibaresi sohbet ekranında görünebilir.

Bunun kullanıcıları endişelendirmesine gerek yok. Zira bu iyi bir gelişme sayılabilir. Bundan böyle kullanıcıların sohbetlerinde paylaştığınız fotoğraf ve mesajlar, üçüncü kişilerin eline geçemeyecek. Mesajlar kriptolu hale gelecek.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.