Yapılan son ankete göre 4 parti barajı geçiyor

Yapılan son ankete göre 4 parti barajı geçiyor

Optimar Araştırma Şirketinin yaptığı ankete göre Ak Parti yüzde 41,5, CHP'nin de yüzde 22,9 oy aldığı görülüyor. Deva ve Gelecek Partisi ise yüzde 1,3 oy alıyor. Yüzde 10 barajını Ak Parti, CHP, HDP ve MHP aşıp meclise girebiliyor.

Optimar Araştırma Şirketinin yaptığı ankete göre Ak Parti yüzde 41,5, CHP'nin de yüzde 22,9 oy aldığı görülüyor. Deva ve Gelecek Partisi ise yüzde 1,3 oy alıyor. Yüzde 10 barajını Ak Parti, CHP, HDP ve MHP aşıp meclise girebiliyor.

Bugün Bir Genel Seçim Olsa...

Optimar Araştırma tarafından Türkiye genelini temsilen 26 ilde 1750 kişi ile gerçekleştirilen Türkiye'nin Nabzı Araştırması'na katılan vatandaşlara bugün bir genel seçim olsa hangi partiye oy verecekleri sorusu yöneltildi.

Kararsızlar dağıtıldığında oranların 24 Haziran Genel Seçimleri ile paralel gittiği ve AK Parti'nin oyunun %41,45 olduğu görülüyor. AK Parti'yi %22,9 ile CHP izliyor.

Gelecek Partisi ve Deva Partisi'nin toplumda hala bir karşılığı oluşmadığını da söylemek mümkün. Nitekim hem ekonomik sorunları çözeceği yönünde algı yaratılan Ali Babacan'ın Partisi Deva Partisi'nin hem de Gelecek Partisi'nin oyları %1,3'te kalmış. MHP %10,1 ve HDP %10,5 ile yine 24 Haziran Genel Seçimleri sonuçlarına yakın rakamlarla oy oranlarını koruyorlar.

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.