Yargıtay'dan son dakika Ergenekon davası talebi

Yargıtay'dan son dakika Ergenekon davası talebi

Yargıtay'dan son dakika Ergenekon davası için bozma talebi geldi. Yargıtay Başsavcılığı, Ergenekon dosyasının esastan bozulmasını istedi.

YARGITAY Cumhuriyet Başsavcılığı,Ergenekon Davası’da bozma istedi. 

Davanın temyiz incelemesi yapılmak üzere dün akşam saat 18.00’de yeni terör DairesiYargıtay 16. Ceza Dairesi’ne gönderildi. Başsavcılık, dosyanın esastan bozulmasını istedi. Bu kararın ardından Yargıtay 16. Ceza Dairesi, Ergenekon Davası’nın temyiz incelemesini yapacak.

Ergenekon sanıkların Hayrettin Ertekin, Hürriyet Dünyası’na, “Eğer duruşmalı yargılama talepleri geri çekilirse çok çabuk yeniden yargılama yapılabilir ve hepimiz bu kumpastan beraat edebiliriz”dedi. Ertekin, bozma kararının ardından dosyanın İstanbul 4. Ağır Ceza Mahkemesi’ne gideceğini ve yeniden görüleceğini bildirdi.

AVCI’YI BERAAT ETTİREN DAİRE

Balyoz cezasını onayan Yargıtay 9. Ceza’nın yerine kurulan yeni terör Dairesi olanYargıtay 16. Ceza Dairesi, eski Emniyet Müdürü Hanefi Avcı’nın “Devrimci Karargah Örgütü” davasında daha önce onanan mahkumiyet kararlarını bozmuştu. Avcı bu karar sonrası İstanbul 9. Ağır Ceza Mahkemesi’nde yeniden yargılanacak.

internethaber

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.