"Yazın 3 Ay Tatil Yapıp Bir De Üstüne Maaş Alan" Öğretmen Sorusuna Tepki

"Yazın 3 Ay Tatil Yapıp Bir De Üstüne Maaş Alan" Öğretmen Sorusuna Tepki

Öğretmenleri aşağılayan o yarışma sorusuna set tepkiler gelmeye devam ediyor. Türk Eğitim-Sen Genel Başkanı Talip Geylan, sosyal medyadan yapmış olduğu açıklamada olaya sert tepki gösterdi.

Bir kanalda yayınlanan yarışma programında sunucu tarafından yarışmacılara sorulan "Öğretmen" sorusu hemen her kesimin tepkisine neden oldu. 

Yarışma sorusu şöyle: "Yazın üç ay tatil yapıp bir de üstüne maaş aldığı için çok kıskanılan meslek grubu" sorusunun cevabı "ÖĞRETMEN" olunca hemen kersimden programa tepkiler geldi.

Türk Eğitim-Sen Genel Başkanı Talip Geylan, sosyal medyadan yapmış olduğu açıklamada olaya sert tepki gösterdi. İşte o açıklamalar:

1) Bu cehalet ve nezaketsizliğe nasıl bir yorum yapılır, bilemiyorum.! Kendisini yetiştirenin de bir öğretmen olduğunu unutacak kadar savrulan bu zihniyeti kınıyorum. Öğretmeni korumanın, aslında ülkemizin geleceğini korumak olduğunu ne zaman idrak edeceğiz?

yazin-3-ay-tatil-yapip-bir-de-ustune-maas-alan-ogretmen-sorusuna-tepki.jpgyazin-3-ay-tatil-yapip-bir-de-ustune-maas-alan-ogretmen-sorusuna-tepki.jpg

2) En kıymetli varlığımız çocuklarımızı emanet ettiğimiz öğretmenimize vereceğimiz değerin,çocuklarımıza verdiğimiz kıymet olduğunu ne zaman idrak edeceğiz? Bana bir harf öğretenin kırk yıl kölesi olurum,ahlakından,bu şuursuzluğa nasıl evrildiğimizi sorgulamanın zamanı gelmedi mi?

3) “Üç ay” olduğunu iddia ettikleri tatilin öğretmenler için değil, çocuklar için olduğunu görmekten aciz bir idrak ile bu ülkenin nereye gideceğini sorgulama zamanı gelmedi mi?

Turkiyeegitim.com 

İlgili Haberler
Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
5 Yorum