Yeni anayasa haftaya Meclis'e geliyor!

Yeni anayasa haftaya Meclis'e geliyor!

Çankaya'da Başbakan Binali Yıldırım ve MHP lideri Devlet Bahçeli ortak açıklama yaptı. Başbakan Yıldırım, teklifin haftaya Meclis'e getirileceğini açıkladı.

Başbakan Binali Yıldırım, yeni anayasa görüşmeleri kapsamında Çankaya Köşkünde MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli ile bir araya geldi.

Liderler görüşme sonrası ortak basın toplantısı düzenledi. MHP lideri Devlet Bahçeli görüşme sonrası,"Bugünkü görüşmemiz olumlu geçmiştir. İnşallah çok kısa bir süre içinde TBMM’ye bir metin sunulacaktır. Meclis’e sunulmuş olacak metin Meclis’in değerlendrirmesi sonucunda hayırlı sonuçlar vereceğine inanıyorum." dedi.

HAFTAYA MECLİS'E GELECEK

Başbakan Yıldırım ise yeni anayasa teklifinin haftaya Meclis'e getirileceğini belirterek şunları söyledi;

"MHP ile yürüttüğümü müzakereler belirli bir olgunluğa erişmiştir. Son gözden geçirmeler yapılacaklar, önümüzdeki hafta AK Parti olarak anayasa değişiklik teklifini sunmuş olacağız. Sonraki iş Meclis iradesidir. 330'u aşması gerekiyor ki referandum süreci başlasın"

CUMHURBAŞKANININ PARTİSİYLE İLİŞİĞİ DEVAM EDECEK

Başbakan Yıldırım 'Cumhurbaşkanının partisi ile ilişiği kesilecek mi'sorusu üzerine şunları söyledi;

"Bu değişiklikte cumhurbaşkanının eğer seçilirse partisiyle ilişiği devam edecek. Yapılan en önemli değişiklik budur. Mevcut anayasada partisiyle ilişiği kesilir yazıyor. Yapılan bu. AK Parti kendi anayasa değişikliği olarak bu teklifi sunacak. Şüphesiz sunacağımız bu teklif MHP’nin de üzerinde mutabık kaldığı ve üzerinde anlaştığı bir teklif olacak. Şüphesiz şekil, usul, yazım olarak bazı konuların gözden geçirilme gereği var. Bu bizim ortak görüşümüz. Bu bir iki gün içinde arkadaşlarımız bunları sayın genel başkanın ve bizim bakış açımızı dikkate alarak tamamlamış olacak. Çok açık bir şey söylüyorum. Yeni getirilecek değişiklikte cumhurbaşkanı seçilen kişinin partisiyle ilişkisi devam edecek. 

MECLİS'TEN SONRA 60 GÜN İÇİNDE REFERANDUM

Meclis görüşmeleri tamamlandıktan sonra 60 gün içinde referandum öngörülüyor. Meclis çalışmalarının tamamlanmasından sonra, bütün her şey yolunda giderse yazın başında böyle bir durum olabilir.

SEÇİM DİYE BİR ŞEY GÜNDEMDE YOK

Seçim diye bir şey gündemde yok. Vatandaş artık işine gücüne bakacak. Sürekli seçimle vatandaşın ne vaktini ne parasını israf etmemek lazım. "

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.