Yeni ders kitapları geliyor

Yeni ders kitapları geliyor

Ders kitaplarında bulunan 'subliminal' FETÖ mesajları nedeniyle MEB kitapları değiştirdi.

FETÖ/PDY soruşturması kapsamında Milli Eğitim Bakanlığı'ndan (MEB) ihraç edilen yazarların 58 kitapta yazılarının yer alması üzerine kitapların imha edilmesi kararı alınmıştı. Müfredata da sızan FETÖ'nün ders kitaplarında yaptıkları dudak uçuklattı. Ders içeriklerini, soru örneklerini ve öğretmen kılavuzlarını hazırlayan FETÖ'cü yazarların, neredeyse her sınıf için kitap hazırladığı belirlendi.

FİLOZOFLARLA PROPAGANDA

MEB'in Talim Terbiye Kurulu kararıyla hazırlanan ders kitaplarına yönelik yaptığı incelemede, FETÖ'nün ders kitaplarına, çocukların bilinçaltına Fethullah Gülen'i kazıyacak biçimde 'F' ve 'G' şifrelerini içeren, 'hizmet hareketi', 'himmet' gibi örgütün jargonunu öne çıkaran subliminal (direkt fark edilmeyen bilinçaltına yönelik) mesajlar yerleştirdiği tespit edildi.

Bazı sorular ve yanıt anahtarı 'F', 'G' şifresine göre hazırlandı. Örneğin, matematikte üçgenin iç açılarının anlatıldığı ünitede, köşelere 'F' ve 'G' harflerinin verildiği belirlendi. Gülen'in konuşmalarından yapılan alıntıların altına dünyaca ünlü filozofların ve düşünürlerin imzalarının atıldığı da ortaya çıktı.

 
Habertürk

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.