Yeni kulis: Ahmet Davutoğlu'nun partisinin ismi...

Yeni kulis: Ahmet Davutoğlu'nun partisinin ismi...

Hürriyet yazarı Abdulkadir Selvi, bugünkü "Meclis kulisinde konuşulanlar" başlıklı yazısında Ahmet Davutoğlu'nun kuracağı partiyle ilgili kulis bilgilerini aktardı. Selvi, Davutoğlu'nun partisinin isminin "Bizim Parti" ya da "Yaşam ve Adalet Partisi" olma

Abdulkadir Selvi, yazısının ilgili bölümünde şu ifadeleri kullandı:

"Ahmet Davutoğlu’nun kuracağı partinin isminin ‘Yaşam ve Adalet Partisi’, kısaca YAP olduğu haberi geldiğinde Meclis’te AK Parti kulisinde bir grup milletvekiliyle sohbet ediyorduk. İlk tepkileri, “AK Parti’nin çakması olmuş” oldu. İçlerinde “HAP yapsalardı, ‘Hak ve Adalet Partisi’ olurdu” diyen de çıktı, “Yapı market gibi” yorumunu yapan da. AK Parti milletvekilleri Davutoğlu’nun partisiyle pek ilgili gözükmediler. Yorumların ağırlığı, Davutoğlu partisinin ölü doğduğu ve ismin güzel olmadığı yönündeydi. Gerçi o ismin kesin olmadığı parti isminin bugün belirleneceği ortaya çıktı.

Meclis’te sohbet ettiğim AK Parti Genel Başkanvekili Numan Kurtulmuş’a kurulacak yeni partileri sordum. Kurtulmuş, “Önemli olan bizim ne yapacağımız. Biz siyasi olarak alanı doldurursak, onlar başarılı olamazlar. Yeni partilerin ne yapacağı değil, bizim partimizin ne yapacağı önemli. O nedenle onlar ne yapacak diye uğraşmıyoruz. Biz ne yapmalıyız diye çaba gösteriyoruz” dedi. Kurtulmuş önemli bir değerlendirmede bulundu. “Tabii onlar neye talip oraya bakmak lazım. Eğer ‘Biz yüzde üç-beş alalım, AK Parti’yi yüzde 50’nin altına çekelim’ diye kuruluyorlarsa o hesap başka” diye konuştu. Ahmet Davutoğlu ya da Ali Babacan’ın o hesapla parti kurup kurmadıklarını bilmiyorum. Ama onları parti kurmaları yönünde teşvik edenlerin hesabı o. Her iki parti de AK Parti’den ne koparırsa koparsın, yeter ki 2023’te Erdoğan’ın Cumhurbaşkanı seçilmesi önlensin"

Kaynak : Vatan

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.