Yeni MEB Yönetici Atama Yönetmeliği Resmi Gazetede Yayınlanacak!

Yeni MEB Yönetici Atama Yönetmeliği Resmi Gazetede Yayınlanacak!

MEB Yönetici atama yönetmeliği yayınlandı mı? Yeni MEB Yönetici Atama Yönetmeliği ne zaman yayınlanacak? soruları MEB yöneticileri ve yönetici adayları tarafından merakla sorulmaya devam ediyor. İşte MEB Yönetici Atama Yönetmeliği ile ilgili son dakika...

MEB Yönetici atama yönetmeliği yayınlandı mı? Yeni MEB Yönetici Atama Yönetmeliği ne zaman yayınlanacak? soruları MEB yöneticileri ve yönetici adayları tarafından merakla sorulmaya devam ediyor. İşte MEB Yönetici Atama Yönetmeliği ile ilgili son dakika bilgileri...

Yeni yönetici atama yönetmeliği konusunda Bakan Yusuf Tekin öğretmenler odası buluşmalarında bazı cümleler sarf etmişti. Sonrasında yeni yönetmelik ile ilgili çalışmaların tamamlanmak üzere olduğu konuşulmuştu.

Yeni yönetmelikte özelikle Ek-1 ve Ek-2 Yönetici Değerlendirme Formunda Puanlama kriterlerinin daha somut ve ölçülebilir olmasının hedeflendiği bildirildi. Buna göre önceki yönetmelikte yer alan pek çok başlığın (Makaleler- Projeler - Öğrenci Başarıları vb.) yeni yönetmelikteki ek formlarda yer almayacağı ifade ediliyor.

Sınav sisteminde bir değişiklik olmayacağı, ÖSYM tarafından yapılacağı, Sözlü Sınavın (Mülakat) aynı şekilde devam edeceği ifade ediliyor.

Diğer önemli bir konunun ise yöneticilik süresi hesaplamalarında olacağı ifade ediliyor. Süre konusunda daha önce gündeme gelen 4+4+4 veya 6+6 şeklinde toplamda 12 yıllık sürenin gündemden çıktığı, yöneticilik süresinin aynı şekilde 4+4 olarak devam edeceği ifade edildi.

Bu gelişmeler doğrultusunda Yeni Yönetici Atama Yönetmeliğinin Resmi Gazetede yayınlanması için gönderildiği, 18 Şubat 2024 tarihinde yapılacak MEB EKYS sınavının yapılması sonrasında çok kısa süre içerisinde Resmi Gazetede yayınlanıp 5 Mart tarihinde başlayacak olan yeniden yönetici atamaların yeni yönetmelik doğrultusunda yapılacağı ifade edildi.

TurkiyeEgitim.com özel haber

İlgili Haberler
Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
4 Yorum