YGS giriş belgesinde annesinin resmi çıktı!

YGS giriş belgesinde annesinin resmi çıktı!

Malatya'da bir genç kız, YGS giriş belgesinde kendisinin yerine annesinin fotoğrafının bulunması üzerine, yanlışlığın düzeltilmesi için ÖSYM'ye başvurdu

 

Malatya'da bir genç kız, Yükseköğretime Geçiş Sınavı'na (YGS) giriş belgesinde kendisinin yerine annesinin fotoğrafının bulunması üzerine, yanlışlığın düzeltilmesi için Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi'ne (ÖSYM) müracaat etti.
 
Alınan bilgiye göre, 19 yaşındaki Nihal Çalışkan, ÖSYM'nin internet sitesinden YGS giriş belgesinin çıktısını aldı. Çalışkan, kendi kimlik bilgilerinin yer aldığı belgede annesinin fotoğrafını görünce şaşırdı. Yanlışlık olduğunu anlayan Çalışkan, bunun düzeltilmesi için ÖSYM'ye başvurdu.
 
Nihal Çalışkan, gazetecilere yaptığı açıklamada, hayali olan eczacılık fakültesine girmek için üç yıldır YGS'ye hazırlandığını söyledi. YGS giriş belgesini ÖSYM'nin internet sitesinden aldığını aktaran Çalışkan, kendi kimlik bilgilerinin olduğu belgede annesinin fotoğrafını görünce şaşırdığını belirterek, ''Rahatsız olduğum için 19 Ocak 2013 tarihinde üniversite sınavına giriş kaydımı yapması için annemi okula gönderdim. Annem benim kimliğimi vererek kayıt işlemlerimi yaptırmış. Oradaki görevli, kayıt işlemlerinden sonra annemin fotoğrafını çekmiş'' iddiasında bulundu.
 
Yanlışlığın buradan kaynaklanmış olabileceğini savunan Çalışkan, hatanın düzeltilmesi için ÖSYM'ye itiraz dilekçesiyle müracaat ettiğini bildirdi.
 
Çalışkan, ''Sınava yalnızca bir hafta var. Üç yıldan beri bu sınava hazırlanıyorum. Sorunun çözülmesini istiyorum ve yetkililerden yardım bekliyorum'' dedi.
 
YGS giriş belgesindeki yanlışlığa açıklama geldi
Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi (ÖSYM) Sınav Hizmetleri Daire Başkanı Yasin Bulduklu, Malatya'da bir genç kızın YGS giriş belgesinde annesinin fotoğrafının bulunmasıyla ilgili, ''Adayın yerine annesinin başvuru yapmış olması yanlış bir uygulamadır. Aday, başvuru merkezine bizzat gitmelidir'' değerlendirmesinde bulundu.
 
Bulduklu, yazılı açıklamasında, Malatya'da Nihal Çalışkan'ın (19), Yükseköğretime Geçiş Sınavı'na (YGS) giriş belgesinde, kendisinin yerine annesinin fotoğrafının bulunması ve yanlışlığın düzeltilmesi için ÖSYM'ye müracaat etmesi üzerine, başvuruyu kabul eden merkez hakkında işlem başlatıldığını belirtti.
 
''Adayın yerine annesinin başvuru yapmasının yanlış bir uygulama'' olduğunu ve ''adayın başvuru merkezine bizzat gitmesi gerektiğini'' vurgulayan Bulduklu, şunları kaydetti:
 
''Başvuru, haberde iddia edildiği gibi 19 Ocak'ta alınmamıştır. Aday, 9 Ocak'ta saat 10.41'de başvurusunu tamamlamıştır. Bilindiği üzere, 2013 YGS başvuruları 2-15 Ocak 2013 tarihlerinde alınmıştır. Adaylar başvurularını yaptıktan sonra kendilerine şifreleri elden teslim edilmekte ve bilgilerinin doğru olduğuna ilişkin imza alınarak bu evrakın bir nüshası da adaya verilmektedir. Adayın bugüne kadar bu resmi görmemiş olması düşündürücüdür. Adayın eczacılık hedefi olduğu ve sınava giremezse mağdur olacağı haberde yer almıştır. Konuyla ilgili olarak adayla iletişime geçilmiştir ve sınava alınmasında herhangi bir sorun yaşamayacaktır.''
 
memurlar.net

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.