YGS sonuçları 2016 ÖSYM sonuç sorgu ekranı

YGS sonuçları 2016 ÖSYM sonuç sorgu ekranı

YGS sonuçları 2016 ÖSYM sorgu ekranı sonuc.osym.gov.tr'de. ÖSYM 2016 YGS sonuçları sorgu ekranı ÖSYM Sonuç Açıklama Sistemi'yle aynı anda turkiyeegitim.com'da.

2016 YGS sonuçları açıklandı.

Sonuçlar için tıklayınız.


DUYURU
(25 Mart 2016)

2016-YGS

Sınav Sonuçlarının Açıklanması

13 Mart 2016 tarihinde gerçekleştirilen Yükseköğretime Geçiş Sınavına (2016-YGS) ait madde analizleri incelenmiş, cevap anahtarlarının kontrolleri tamamlanmış, itirazlar bilimsel açıdan değerlendirilmiş olup ÖSYM Yönetim Kurulu tarafından Temel Matematik Testindeki 15. sorunun, Fen Bilimleri Testindeki 9. sorunun iptal edilmesine ve Fen Bilimleri Testindeki 7. sorunun "A" olarak girilmiş cevabının "D" olarak değiştirilmesine karar verilmiştir. İptal edilen sorular, ilgili testte en az bir cevabı bulunan tüm adaylar için doğru cevaplanmış kabul edilerek 2016-YGS değerlendirme işlemleri tamamlanmıştır.

Sınav sonuçları, 25 Mart 2016 tarihinde saat 08.30'dan itibaren ÖSYM'nin https://sonuc.osym.gov.tr İnternet adresinden açıklanacaktır. Adaylar, sınav sonuçlarını yukarıda belirtilen İnternet adresinden T.C. Kimlik Numaraları ve şifreleri ile öğrenebileceklerdir.

Sınav sonuçlarına ilişkin sayısal bilgilere aşağıdaki bağlantılardan erişilebilir.

2016-LYS'ye katılacak tüm adaylara şimdiden başarılar diler,adayların ve kamuoyunun bilgisine saygıyla sunarız.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.