'Yılın öğretmeni' işin sırrını anlattı/ Video

'Yılın öğretmeni' işin sırrını anlattı/ Video

Malatya’da dersleri kendisine özgü eğitim tekniklerle işleyerek 3 yıl içinde 34 öğrencisine bursluluk sınavını kazandırdığı için ‘yılın öğretmeni’ seçilen Erol Kurban, başarının sırrını, akşam saatlerine kadar disiplinli çalışma, ezberden uzak uygulama ek

 

Malatya’da dersleri kendisine özgü eğitim tekniklerle işleyerek 3 yıl içinde 34 öğrencisine bursluluk sınavını kazandırdığı için ‘yılın öğretmeni’ seçilen Erol Kurban, başarının sırrını, akşam saatlerine kadar disiplinli çalışma, ezberden uzak uygulama eksenli öğretim yöntemleri ve düzenli veli ziyaretlerine bağladı.

Yazıhan İlköğretim Okulu'nda görev yapan sınıf öğretmeni Erol Kurban, ders saatlerinde ve sonrasında yakından ilgilendiği öğrencilerine uyguladığı eğitim programı ve özverili çalışmasının karşılığını kısa sürede aldı. Muş'ta görev yaptığı 8 yılda başarılı çalışmalara imza atan Kurban, 2008 yılından beri görev yaptığı Malatya'da da başarılarıyla konuşulan bir öğretmen oldu. Malatya'da "yılın öğretmeni" seçilerek, Çankaya Köşkü'nde Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'ün davetine katılan Erol Kurban, ardından İl Milli Eğitim Müdürü Mehmet Bulut tarafından makamında kabul edildi. Burada, öğrencilerinin başarısının arkasında yatan çalışma programını anlatan Kurban, sınıf öğretmeni olduğu için Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi ile İngilizce dışındaki tüm derslere girdiğini, dersleri ezberden uzak, pratik yaparak işlediklerini aktardı. Tüm derslerde kendisinin ve öğrencilerinin geliştirdiği materyallerin kullanıldığını dile getiren Kurban, “Muş'ta görev yaptığım sürede 5 yıl okuttuğum bir sınıfım vardı. O sınıftan 12 öğrencim bursluluk kazandı. Bu 12'den 8'i ilde ilk 8 dereceyi aldı. 8 yıl bir köyde görev yaptıktan sonra Malatya'ya geldim ve 2008 yılından bu yana Yazıhan İlköğretim Okulu'nda görev yapıyorum. Son 3 yıl içinde 34 öğrencim bursluluk sınavını kazandı. 2012 Parasız Yatılılık ve Bursluluk Sınavı'nda taban puan 450'ydi, 14 öğrencimiz 450'nin üzerinde puan aldı. İki öğrencimiz 99 doğru, 1 yanlış yaptı" dedi.

 

video

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum