YKS’ye Nasıl Çalışmalıyım?

YKS’ye Nasıl Çalışmalıyım?

Üniversiteye giriş sınavı olarak bilinen YKS için yeni bir maraton başladı!

Üniversiteye giriş sınavı olarak bilinen YKS için yeni bir maraton başladı!

Üniversiteye gitme hayali kuran tüm öğrencilerin sınav sürecine adapte olması gerekir. Bu süreci en iyi değerlendirmenin yolu ise temelden konuları ele alıp düzenli ve sistemli bir şekilde çalışmalarını devam ettirmekten geçer. Aslında her başarının ardında yatan olgu, istikrardır. İstikrar bozulmadığı sürece istediğiniz üniversite ya da bölümün kapıları sizin için ardına kadar açılacağından emin olun!

Üniversite sınavına çalışan bireylerin genel sorunları “temelin sağlam olmaması” ve “konu eksikliğidir”. Zaman yönetimi yapamayan öğrencilerde de kaygı bozuklukları ve eğitime karşı isteksizlik başlar.

Peki, tüm bu sorunların önüne geçmek için ne yapmalı?

Cevap çok basit!

Ufak ama etkili ipuçlarından yararlanmak!

YKS Çalışma İpuçları

  • Doğru kaynaklardan yararlanın.
  • Çalışmaya odaklanın.
  • Konu tekrarını asla ihmal etmeyin. Günde 10-15 dakikanızı mutlaka tekrara ayırın.  Unutmayın ki sağlam temel ancak konu tekrarı ile oluşur.
  • YKS sayacı kullanın.
  • Konu tekrarından sonra mutlaka soru çözün.
  • Kendinizce sistemler oluşturun. Örneğin: konu tekrarı yaptıktan sonra çözülen testler her zaman daha fazla doğru ile sonuçlanır. Üç ya da dört gün sonra konu tekrarı yapmadan çözdüğünüz test ise size gerçek rakamı verir. Bu taktiğin size göstereceği sonuç ise, konular iyice mantığa oturmuş mu yoksa tekrar geri dönüp o konuyu çalışmalı mısınız? Sorusunun cevabını sizlere verecektir.
  • Biraz klişe gelebilir. “Bu yoğunlukta ne kitap okuması!” diyebilirsiniz ama kitap okumak sizin için tam da şu an gerekli diyebiliriz. Konu tekrarı yapmak ve test çözmek kadar gereklidir. Okudukça kelime dağarcığınız ve algılarınız gelişir. Özellikle sözel dersleri daha kolay öğrenmeye başlarsınız. Ayrıca aktif dinlenme aracı olarak da görebilirsiniz.
  • Videolar izleyerek konularınızı pekiştirin. Hatta bunu haftalık yapın! O hafta işlediğiniz tüm konuların internetten videolarını izleyin. Farklı kaynaklardan konu tekrarı yapmak size farklı pencereden bakmayı öğretecektir.
  • Çalışma planını küçük küçük parçalara ayırarak çalışın. Bir anda tüm konuları öğrenmeye kalkarsanız maalesef ki pek bir şey öğrenemezsiniz. Bu nedenle adım adım ilerlemek her zaman daha iyidir.
  • Beslenme bu dönemde çok önemli. Sağlıklı beslenmeye önem vererek zihninizi ve bedeninizi yormamalısınız.
  • Yapacağının en iyisi olduğuna inanarak kendinize güvenin. Her zaman özgüveniniz yerinde olsun. Bu sayede motivasyon kaybı yaşamayacak ve her zaman içinizde sınava çalışmaya karşı bir istek olacaktır.

Zorlanacaksınız ama Vazgeçmeyi Düşünmeyeceksiniz

Öğrencilik olsun ya da iş hayatı… Yeni bir dönem geçişi her insanın hayatı için oldukça zordur. Özellikle içinde biraz da rekabet varsa işler tabii ki daha da çetinleşebilir. Ne kadar zorluk yaşarsanız yaşayın asla vazgeçmeyi düşünmeyin. Çünkü insanlar her zaman zorluklarla yaşayacak kadar güçlüdür ama pes etme düşüncelerine karşı yenilirler. Bu nedenle hiçbir zaman pes etmeyi düşünmeden sadece hedefinize odaklanın. Her emek mutlaka başarıya ulaştırır.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.