YÖK: 50/d için bir çalışmamız var

YÖK: 50/d için bir çalışmamız var

YÖK Başkanı Prof. Dr. M. A. Yekta Saraç, Yükseköğretim Kurulu Başkanlığında Eğitim-Bir-Sen Genel Başkanı Ali Yalçın ve beraberindeki heyet ile bir görüşme gerçekleştirdi

YÖK Başkanı Prof. Dr. M. A. Yekta Saraç, Yükseköğretim Kurulu Başkanlığında Eğitim-Bir-Sen Genel Başkanı Ali Yalçın ve beraberindeki heyet ile bir görüşme gerçekleştirdi.

Görüşmede, üniversite çalışanlarının sorunlarından bazıları dile getirilirken, YÖK'ün, yeni dönemde sorun çözen bir yapıya kavuşması gerektiği vurgulandı.

Sözlerine, yeni seçilen yönetim kuruluna 'hayırlı olsun' dileğinde bulunarak başlayan YÖK Başkanı Prof. Dr. Yekta Saraç, üniversitelerdeki sorunların farkında olduklarını; kısa ve orta vadede çözüm şeklinde tasnif edip programladıklarını belirtti.

50/d sorununun çözümü, ve doçentlik kadrosu bekleyenlerin özlük haklarının verilmesi yönünde çalışma yapılması gerektiği konuları dile getirildi.

Saraç, sorun çözen YÖK algısını toplumda yerleştirmek için ilk olarak 50/d maddesiyle ilgili sorunların çözümü için bir çalışma planladıklarını, söz konusu çalışmada üniversite temsilcilerine ek olarak Eğitim-Bir-Sen yetkililerinin de katkı vermesini arzu ettiklerini dile getirdi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.