YÖK Başkanı açıkladı! Öğrenci affı var mı?

YÖK Başkanı açıkladı! Öğrenci affı var mı?

Üniversiteye geri dönmek isteyen öğrencilere af çıkacak mı diye bekleyen binlerce kişiye CHP Niğde Milletvekili Ömer Fethi Gürer’den kötü haber geldi.

Yüksek Öğrenim Kurumu’nun (YÖK) affa sıcak bakmadığını savunan Gürer, konu hakkında konu teklifi verdiklerini ama YÖK’ün tavrı sonrası sonucun olumsuz olacağını düşündüğünü söyledi.

Kişisel Twitter hesabından yaptığı paylaşımda Gürer, “Öğrenci affı için YÖK olumsuz bakıyor. Af umudu yok. Binlerce üniversiteden kopan öğrenci için dönüş yolu bu dönem kapandı gibi. Kanun teklifimiz mecliste ama iktidar YÖK’ün yaklaşıma göre davranır. 2014’ten beri af çıkmıyor. Okuldan bir nedenle ayrılana bir hak daha tanınmalıdır” ifadelerini kullandı.

YÖK Başkanı Prof. Dr. Yekta Saraç, Yükseköğretim Kurulu 2020 bütçeleri ve 2018 yılına ait kesin hesaplarının görüşüldüğü TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu'nda, milletvekillerinin sorularını yanıtladı.

Saraç, öğrenci affı ile ilgili soruyu yanıtlarken, "Öğrenci affı ile ilgili çalışmamız yok, bu zaten yasama gerektirir. Son af 500 bin kişiyi sisteme soktu. Eğitimi biz başarıya endeksli bir şekilde kurgulamamız, popülist yaklaşımlarla kurgulamamamız lazım." dedi.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.