Yönetici Atama Takvimine Eğitim-Bir-Sen'den İtiraz

Yönetici Atama Takvimine Eğitim-Bir-Sen'den İtiraz

9.2.2019 tarihli ve 30681 sayılı Resmi Gazete’de yayımlanan yönetmelik değişikliğiyle Millî Eğitim Bakanlığı Eğitim Kurumlarına Yönetici Görevlendirme Yönetmeliği’nde değişiklik yapılarak mesleki ve teknik ortaöğretim kurumlarına müdür olarak...

9.2.2019 tarihli ve 30681 sayılı Resmi Gazete’de yayımlanan yönetmelik değişikliğiyle Millî Eğitim Bakanlığı Eğitim Kurumlarına Yönetici Görevlendirme Yönetmeliği’nde değişiklik yapılarak mesleki ve teknik ortaöğretim kurumlarına müdür olarak görevlendirileceklerde atölye ve laboratuvar öğretmeni olmak, imam hatip liselerine müdür olarak görevlendirileceklerde ise imam hatip lisesi meslek dersleri alan öğretmeni olmak şartı aranmıştır. Zaten yönetmelik değişikliği öncesi de söz konusu görevlendirmeler için adı geçen alan öğretmenleri görevlendirmeye esas puanlarına beş puan daha ilave edilerek alan öğretmeni olmayanlara göre avantajlı durumdaydı.

Bu durum, söz konusu eğitim kurumlarına öğretmen olarak atanabilme şartını taşıyan ya da atanmış ancak bahse konu branşlarda bulunmayan yönetici adayları için bir dezavantajken, yeni düzenleme yeni bir hakkı kaybına neden olmuştur. Özellikle Bakanlık tarafından yayımlanan yönetici görevlendirme takvimi öncesinde bu değişikliğin gerçekleştirilmiş olması, bahse konu branşların öğretmeni olmamasına rağmen halen adı geçen kurumlarda yönetici olarak görevlendirilmek ya da görev süresinin uzatılmasını isteyen yönetici adayları açısından kazanılmış haklarının ihlalini doğurmuştur.

Bu çerçevede, yönetmelik değişikliği hükümlerinin, bu atama takvimi için sekiz yıllık görev süresi sona erenler ya da ilk defa atanacaklar için uygulanması, dört yılını tamamlamış ve kendi kurumuna yeniden görevlendirilecek yöneticiler açısından uygulanmaması noktasında bir düzenleme yapılması gerekmektedir.

Dört yıllık görev süresi sona eren mesleki ve teknik ortaöğretim kurumları ile imam hatip lisesi yöneticileri için, yönetmelik değişikliği öncesi geçerli hükümlerin uygulanması, kazanılmış hakların korunması açısından bir zorunluluktur.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.