Yönetici Görevlendirme Takvimi Acilen Güncellenmeli!

Yönetici Görevlendirme Takvimi Acilen Güncellenmeli!

İlk defa yönetici görevlendirme takviminde bakanlığımızın tekrar ve acilen değişiklik yapması gerekmektedir. Neden mi?

İlk defa yönetici görevlendirme takviminde bakanlığımızın tekrar ve acilen değişiklik yapması gerekmektedir. Neden mi?

Muhtemelen takvimin ileri atılması sırasında oluşabilecek aksaklıklar sayın bakana iletilmedi. Çünkü eğitimin içinden gelen sayın bakanın bu aksaklıkları bile bile bu değişikliğe onay vereceğini düşünmüyorum.

Malumunuz 18-31 Temmuz tarihleri arasında mülakatlar İl Milli Eğitim Müdürlüklerince yapılmaktadır. Sayın Bakanın talimatı/sözü doğrultusunda da her aday sınav puanına eş bir mülakat puanı alacaktır. En azından kamuoyu beklentisi budur. 01 Ağustos tarihinde de mülakat puanları ilan edilecektir. Şimdi takvimin son aşamasına baktığımızda görevlendirme yapılacak kişilerin ilan edileceği tarih 27 Eylül. Tabi kararname düzenlenmesi , göreve başlama Ekim ayının ortasını bile bulacaktır. Puanı belli olan adayların ne amaçla neredeyse 2 ay bekleyeceği konusu açıklamaya muhtaç bir durumdur. Bunun dışında bu görevlendirmelerin yapılmasının ekim ayına bırakılmasınında eğitim öğretim faaliyetleri açısından bir sürü sakıncası çıkacaktır. Bu sakıncaları Ankara İli üzerinden sıralayalım.

2019-2020 Öğretim Yılı başlangıcı olarak çalışma takvimine göre 02/09/2019 günü belirlenmiştir. Okullarda seminer haftası olarak bilinen çalışmaların başlayacağı gündür bu aynı zamanda. Yeni öğretim yılı ile ilgili tüm planlamalar, çalışmalar bu hafta içerisinde yapılan kurullarda belirlenmektedir. 09/09/2019 tarihinde de okullar eğitim öğretime resmen başlamış olacaklardır.

Ankara’da 204 Kurumun Okul Müdürlüğü münhal bulunmaktadır. Ve bu okullar vekaleten müdür yardımcıları tarafından yönetilmektedirler. Aynı şekilde yaklaşık 450 okulda da müdür yardımcılığı kadrolarında yaklaşık 1000 münhal kadro bulunmaktadır.

Müdür olmanın ön şartı müdür yardımcılığı, müdür yardımcısı olmanın ön şartıda öğretmenlik olduğuna göre;

1-     02 Eylül tarihinde okullarında müdür yardımcısı olarak çalışan yaklaşık 200 kişi eylül ayının sonu itibarıyla müdür olarak görevlendirilecek ve kurum değiştireceklerdir.

2-     02 Eylül tarihinde öğretmen olarak çalışan yaklaşık 1000 kişide müdür yardımcısı olarak görevlendirilecekler ve kurum değiştireceklerdir.

3-     Müdür ve Müdür Yardımcılığı görevlendirmeleri aynı anda yapılacağı için müdür olarak görevlendirilen müdür yardımcılarının okulları bir sonraki yılın yönetici görevlendirme dönemine kadar münhal olarak kalacaktır.

4-     Okulların açıldığı gün 200 müdür yardımcısı ve 1000 öğretmene ders programı yapılacak ve eylül ayı sonuna kadar bu kişiler derslere gireceklerdir. Eylül ayı sonunda da görevlendirilenler bu görevlerini bırakıp yeni görevlendirildikleri okullara yönetici olarak gideceklerdir.

5-     Eylül ayı başında yapılan müdürler kurulu ve benzeri öğretmen alışverişi işlemleride bitmiş olacağı için bu öğretmenlerin girdikleri dersler daha 1. Ayın sonunda boş geçmeye ve ücretli öğretmenlerle doldurulmaya çalışılacaktır.

6-     Ayrıca 1000 öğretmenin Ankara’da o tarihte yer değiştirmesi demek yaklaşık 600 okulda 6000 civarında öğretmenin ders programlarıyla oynanması demektir.

Halbuki mülakat sonuçları 3 gün sonra açıklandığında bayram tatilinden önce itiraz vb işlemler rahatlıkla yetiştirilebilir. Bayram tatili sonrasında da önce müdür görevlendirmeleri , onlardan boşalacak kadrolarıda ekleyerek  1 hafta 10 gün içerisinde de müdür yardımcısı görevlendirmeleri yapılmalıdır. 2 Eylül’e yetiştirilemese bile en azından okulun açıldığı gün herkes yeni kurumunda olmalıdır.

Ayhan Önal - Turkiyeegitim.com

İlgili Haberler
Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.