Yönetici Görevlendirmede Ek 1 Sorunu Hala Çözülebilir!

Yönetici Görevlendirmede Ek 1 Sorunu Hala Çözülebilir!

Okul ve Kurumlara Yeniden Müdür ve Müdür Yardımcısı görevlendirme de ki belirsizlik devam ederken okul müdürleri arasında Ek 1 tartışması başladı.

Okul ve Kurumlara Yeniden Müdür ve Müdür Yardımcısı görevlendirme de ki belirsizlik devam ederken okul müdürleri arasında Ek 1 tartışması başladı.

21.06.2018 günlü ,30455 sayılı Resmi Gazete’de yayımlanan Milli Eğitim Bakanlığı Eğitim Kurumlarına Yönetici Görevlendirme Yönetmeliği ekinde yer alan Ek 1 Yönetici Değerlendirme formunda bazı ölçütlere yer verilerek bu ölçütler karşılığı puanlar gösterilmiştir.Söz konusu formun Ödüller satırında ‘’Aylıkla Ödül (En fazla 1 ödül) 3 puan verilmesine yönelik yönetmelik düzenlemesi hukuka, kamu yararı ve hizmetin gereklerine açıkça aykırı olduğu düşünülmektedir.Şöyle ki

Ek 1 formunun ödüller satırında Aylıkla Ödüle 3 puan verildiği belirtilmiştir.

Oysa Nisan 2011 tarihli ve 2643 Sayılı Tebliğler Dergisinde yayımlanan ‘’Milli Eğitim Bakanlığı personelinin aylıkla ödüllendirilmesi hakkında yönergenin yürürlülükten kaldırılmasına dair yönergenin 1. Maddesiyle Aylıkla Ödül yürürlükten kaldırılmıştır.’’

Yönergede aylıkla ödül şeklinde bir mükafat görülmemektedir. Yürürlülükteki mevzuata göre artık hiç kimsenin alma imkanı olmayan aylıkla ödülün 3 puan olarak değerlendirilmesi değerlendirmeye giren birçok adayın aleyhine olacağı ve telafisi güç sonuçlar doğuracağı aşikardır.Hiçbir yönetici adayının artık böyle bir ödülü alamayacak olması sebebiyle adaylar arasında haksızlığa ve eşitsizliğe neden olacağından iptal edilmesi gerekmektedir.

EK 1 formunda

Teşekkür belgesi karşılığı olarak Başarı belgesi

Takdir belgesi karşılığı Üstün Başarı belgesi olarak görülüp bunlardan sadece birer  tanesine puan verilirken

Yine aynı Değerlendirme Formunda Aylıkla Ödül ve Ödül ayrı ayrı değerlendirilip her birine 3 puan verilmiştir.

SONUÇ OLARAK Yönetici Görevlendirmelerinde zaten oluşan belirsizliklere ek olarak sonuçların açıklanmasıyla Aylıkla Ödül Puanı yüzünden istediği okula atanamayan Okul Müdürleri’ne dava açma hakkı oluşacaktır. Yeni bir belirsizlik ortamı oluşmaması adına sonuçlar açıklanmadan bu durumun Milli Eğitim Bakanlığı yetkililerince dikkate alınması okullarımızın geleceği açısından önem arz etmektedir.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
12 Yorum