Yönetici Kılavuzundaki Hatalar Düzeltilmelidir

Yönetici Kılavuzundaki Hatalar Düzeltilmelidir

Eğitim Kurumları Müdür Başyardımcılığı ve Müdür Yardımcılığı Yazılı Sınav Başvuru Kılavuzunda bulunmamasına rağmen sonradan icat edilen hukuksuz uygulamaların Yönetici Görevlendirme Kılavuzundan çıkartılması gerekmektedir.

22 Mart 2016 tarihinde yayımlanan Millî Eğitim Bakanlığına Bağlı Eğitim Kurumlarına Yönetici Görevlendirme Kılavuzunda mağduriyetlere neden olacak maddelerin kaldırılması için Aktif Eğitimciler Sendikası Bakanlıktan talepte bulundu.

Sendikadan yapılan açıklamada: “Yürürlükte bulunan Millî Eğitim Bakanlığı Eğitim Kurumları Yöneticilerinin Görevlendirilmelerine Dair Yönetmelik ile çelişen maddeler olduğu gibi Eğitim Kurumları Müdür Başyardımcılığı ve Müdür Yardımcılığı Yazılı Sınav Başvuru Kılavuzunda bulunmamasına rağmen sonradan icat edilen hukuksuz uygulamaların Yönetici Görevlendirme Kılavuzundan çıkartılması gerekmektedir.

Özellikle mahkeme kararlarına rağmen, önce kaldırılan ancak ilgili yönetmeliğe sonradan eklenen müdürün mutlak yetkisiyle, herhangi bir kriter olmadan müdür yardımcısı inhası, uygulanamadan yargıdan dönecek bir konudur ki bu yönteme hiç başvurulmamalıdır.

Millî Eğitim Bakanlığına Bağlı Eğitim Kurumlarına Yönetici Görevlendirme Kılavuzu hakkındaki görüşlerimiz ve çözüm önerilerimizi içeren yazımızı gerekli düzenlemelerin yapılması için Milli Eğitim Bakanlığına gönderdik.” Denildi.

Yazı İçin TIKLAYINIZ

 

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
2 Yorum