Yönetmelik Mağduru Kamu Çalışanları Öğrencilerine Kavuşturulmayı Bekliyor

Yönetmelik Mağduru Kamu Çalışanları Öğrencilerine Kavuşturulmayı Bekliyor

Öğretmenler Günü’nü Kutlayamayan Yönetmelik Mağduru Kamu Çalışanları Öğrencilerine Kavuşturulmayı Bekliyor

Öğretmenler Günü’nü Kutlayamayan Yönetmelik Mağduru Kamu Çalışanları Öğrencilerine Kavuşturulmayı Bekliyor

Onlar aslında VHKİ değil Öğretmen…

Onlar aslında Bilgisayar İşletmeni değil Öğretmen…

Onlar aslında Gümrük Memuru değil Öğretmen…

Onlar aslında Ambar Memuru değil Öğretmen…

Onlar aslında Gişe Memuru değil Öğretmen…

Onlar aslında Adliye Çalışanı değil Öğretmen…

Onlar aslında Hizmetli değil Öğretmen…

Onlar resmi olarak başka başka unvanlarda çalışıyor ama asıl meslekleri, yapmak istedikleri gönüllerindeki gerçek meslek öğretmenlik.

Görev yerleri bulunmaları gereken ortam, masa başı iş yerleri, bürolar, devlet daireleri değil sınıflar, okullar, kara tahta-akıllı tahtalar…

Yani olması gereken yerleri memuriyetin Genel İdare Hizmetleri, Yardımcı Hizmetler, Sağlık Hizmetleri, Teknik Hizmetler,   vs. sınıflarına ait KPSS ile kazanmak zorunda bırakıldıkları öğretmenlik dışı memuriyet-kamu görevlisi kadroları değil;  MEB’in devlet okullarında Eğitim Hizmetleri Sınıfındaki öğretmen kadrolarıdır.

Kontenjan azlığı- dengesiz branş dağılımı nedeniyle yüksek puanlarına rağmen öğretmenliğe yıllarca atanmayıp,  öğretmenlik dışı kamuda memurluk kazanmak zorunda bırakılan ve orada unutulan öğretmenlerin kurumlar-arası & kurum-içi öğretmenliğe geçememe mağduriyetinin giderilmesi gerekmektedir.

Bu kamu çalışanlarının atama başvurularına 1 gün kala yapılan 31.08.2012’deki MEB Öğretmen Atama ve Yer Değiştirme Yönetmeliği değişikliğinden önceki kazanılmış kurum-içi ve kurumlar-arası geçişle DEVLETTE ÖĞRETMENLİK yapma hakları yok edilmemelidir. Bu yönetmelik değişikliği illa uygulanacaksa da mağduriyetin giderilmesinden sonraki süreci kapsamalıdır.    

Öğretmenlik yapma hakları bulunan bu kişilere tek yol olarak teorikte İlk Atama yöntemi bırakılmıştır.

Ancak öğretmenliğe geçirilmeyen bu kişileri kamu personeli değillermiş gibi KamuPersoneliSeçmeSınavlarına yeniden sokup genelin içinde ilk atamaya tabi tutmak yanlıştır.

Çoğunluğu evli- çocuklu bu kişileri 40 yaşlarına yaklaşırken sanki KPSS bir yeterlilik sınavıymış gibi her branşta da olmayan ÖABTye sokmak, 20li yaşlardaki yeni mezunlarla yarıştırmaya çalışmak adil değildir!

Bu kamu çalışanlarının tüm gün bir kamu hizmeti görevleri ile düzenlemeleri gereken bir aile yaşamları olduğu da unutulmamadır!

Tüm bunlara rağmen:

1) Haziran2015 itibariyle; memur olmayan özel dershane öğretmenlerinin, Öğretmen Atama ve Yer Değiştirme Yönetmeliği'nin hiçbir şeklinde yer almamış ve hala da olmayan bir atama yöntemiyle devlet öğretmeni kadrolarına KPSSsiz atanması süreci Anayasa Mahkemesi kararına rağmen zorlanmaktadır! 

2) "28 Şubat Mağduru" olarak adlandırılan kişiler, sadece bir dilekçeyle KPSSsiz olarak MEB öğretmen kadrolarına alınmıştır! 

3) KPSS ile atanmadıkları halde üniversitelerden araştırma-öğretim görevlileri ve okutman kadrolarından MEB öğretmen kadrolarına kurumlar arası geçişin önünde engel yoktur! 

4) KPSSsiz milli sporcuların MEBe öğretmen olarak alımı sürmektedir!

MEB, öğretmen açığını maliyetli ve verimsiz ücretli öğretmenlerle gidermeye çalışırken, devletin zaten maaş ödediği bu kişilerin devlet dairelerinden devlet okullarına kanuni hakları olan kurumlar arası geçişini kendi aralarında sıralamaktan çekinmeden maliyetsizce acilen bünyesine katmalıdır.

Öğretmenlik yapma hakkı bulunan kamu çalışanlarının devletteki memur kadrolarının MEB devlet okullarındaki öğretmen kadrolarına aktarılmaları "Mezuniyet Tarihi Önceliği"  veya "Emekliliğe Esas Toplam Hizmet Süresi " veya "SSKlı Öğretmenlik & Öğreticilik Süreleri + Memuriyet Süreleri" ya da kendi aralarındaki başka bir adil ölçüte göre sıralamayla, anayasal aile birliğinin korunması adına zorunlu hizmetten muaf tutularak ( isterlerse halihazırda çalıştıkları illerde ) ya eskisi gibi %3’lük kontenjanla ya da 5000 civarı toplu bir kadro kaydırmasıyla sağlanmalı, devletin maaş ödediği ancak gerçek meslekleri öğretmenliğe ve devlet okullarında öğrencilerine kavuşturulamayan yönetmelikzede kişilerin 3 yıldan fazla süredir uğratıldığı maddi-manevi mağduriyet giderilmelidir. 

MEB’e bağlı Özel Eğitim-Öğretim Kurumlarında öğretmenlik yapmış veya öğretmen olmaya sonradan hak kazanmış hatta içlerinde öğretmenlikte ve memurlukta adaylığı kaldırılmışları da olan bu kamu çalışanları, artık 24 Kasımlarda doyasıya Öğretmenler Günü’nü kutlamalıdır.     

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
3 Yorum