YSK, Erdoğan'ın diplomasını 2016 yılında paylaşmış!

YSK, Erdoğan'ın diplomasını 2016 yılında paylaşmış!

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın diploması muhalefet tarafından en çok gündem yapılan konuların başında geliyor. Ancak YSK'nın 2016 yılında başvuru üzerine, Erdoğan'ın diplomasını HDP ile paylaştığı ortaya çıktı

Gelecek Partisi kurucu üyelerinden Yusuf Ziya Özcan, 9 Mart 2023 tarihinde sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda "AK Parti-MHP iktidarı size bundan böyle yaşama hakkı yok" yazdı ancak gelen tepkiler üzerine bu tweetini silmişti.

2007 yılında Abdullah Gül tarafından YÖK Başkanlığına atanmış olan Özcan bugün Halk TV'ye yaptığı açıklamada "YÖK Başkanı olduğumda iki şeyi merak etmiştim. iğeri ise Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın diplomasıydı. Marmara Üniversitesi'ndeki arkadaşlara sordum. 'Hocam tek bir tane kayıt yok' dediler. İki konuda da ilerleme sağlayamadık. Bunları resmi olarak sormadık çünkü o dönemde mümkün mü bunu sormak" dedi.

Ancak, Yusuf Ziya Özcan'ın bulamadığım dediği diploma, HDP'nin başvurusu üzerine YSK tarafından HDP ile paylaşıldığı ortaya çıktı.

HDP'nin sosyal medya hesabından 2016 yılında yapılan açıklamada "Başvurumuz üzerine, YSK tarafından iletilen noter onaylı diploma örneğini paylaşıyoruz." denildi.

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.