Yüksek Öğretim ve Sivil Toplum Alanında 3. Basın Konferansı Gerçekleştirildi

Yüksek Öğretim ve Sivil Toplum Alanında 3. Basın Konferansı Gerçekleştirildi

Sivil Toplumun Yükseköğretim Sistemine Aktif Katılımı Projesinde tüm paydaşlar bir araya geldi

Akademisyenler Birliği Derneğinin yürütücüsü olduğu Sivil Toplumun Yükseköğretim Sistemine Aktif Katılımı Projesi kapsamında Gazi Üniversitesinin ev sahipliğinde gerçekleştirilen toplantıya basın mensupları, akademisyenler ve paydaşlar katıldı.

Uzun Yıllardır Çeşitli Faaliyetlerimize Devam Ediyoruz

Basın Konferansı, Akademisyenler Birliği Derneği Başkanı ve Gazi Üniversitesi’nde görevli Prof. Dr. İsmail ŞAHİN tarafından gerçekleştirilen açılış konuşması ile başladı. Şahin konuşmasında, Akademisyenler Birliği Derneğinin 1993 yılından beri aktif olarak sivil toplum alanında faaliyet gösteren bir dernek olduklarını, yaklaşık 4-5 yıldır Avrupa Birliği projeleri ürettiklerini, derneğin Türkiye’nin çeşitli meselelerine ve özellikle sosyal meselelerine fikir üreten, kamuoyu ile bilgi paylaşan, akademik yayınlar üreten ve uzun yıllardır sempozyumlar düzenleyen 400’ün üzerinde üyesi olan bir sivil toplum örgütü olduklarını dile getirdi. Halihazırda yürütülen 4 projeden biri olan Sivil Toplumun Yükseköğretim Sistemine Aktif Katılımı projesinin tıpkı diğer projeleri gibi başarıyla ilerlediğini ifade etti.

image002-190.jpg

Çalıştaylar Projeye Yön Veriyor

Projenin faaliyetleri hakkında bilgi veren Şahin, Sivil toplumun yüksek öğretime katılımının artmasının orta ve uzun vadede Türkiye açısından çok önemli olduğunu belirtti. Sözlerine “Ankara'da yeni bir çalıştay gerçekleştirdik. Gerçekleştirdiğimiz diğer çalıştaylar gibi bu çalıştayın da etkisi azımsanamayacak kadar çok oldu. Projemizin ana hedefi bildiğiniz gibi Sivil toplumun yüksek öğretim sistemine aktif katılımını sağlamak. Yolumuz çok uzundu ve yavaş yavaş sonuna geliyoruz.. Neyse ki bunu başarmak için çok kaliteli çalışma gruplarımız oluşturuldu. Her biri alanında uzman akademisyenler çok ciddi çalışmalar yaptı. Bu söylediğimiz şeylerin hayata geçmesi için bir ekip politika belgesi üzerinde çalışıyor, bir ekip strateji belgesi üzerinde çalışıyor, bir ekip yol haritası üzerinde çalışıyor. Bu çalışmalar neticesinde ortaya kitap çıkacak kadar veri elde edildi. Yeni çalışmalar yapıldı.”

image003-155.jpg

Çalıştaylar Yolumuzu Aydınlatıyor

“Tabii biz katılımcılıktan bahsederken tüm çalışmayı kendi akademisyen ekibimiz arasında sindirmeyelim dedik. Bu nedenle çalıştaylar düzenliyoruz ki diğer akademisyenlere, sivil toplum kuruluşu temsilcilerine hem yaptığımız çalışmaları görme fırsatı tanıyalım hem de bizim aklımıza hiç gelmeyen belki de gelmeyecek olan fikirleri edinelim diye. Daha önce düzenlediğimiz çalıştaylardan sonra uzman arkadaşlarımız ne kadar faydalı olduğundan bahsetmişti. Politika belgesine, strateji belgesine çok iyi yön verdi çalıştaylar diye. Şimdi de Karabük’te beklenenin üzerinde nitelikli bir katılım gerçekleşti. Çalıştayda fikir beyan eden ve çalışmalarını sunan akademisyen arkadaşlarımıza tekrar teşekkürlerimizi iletiyorum. Hiç üzerinden geçmediğimiz bazı konularda ekiplerimiz de aydınlandı. Nihayetinde çalıştay dediğimiz şey de budur. Çalıştay bir kere yapılıp bitince her şey yoluna girecek diye bir şey yok ama çalıştaylar bir ışık yakıyor, etraf aydınlanıyor. Çalıştaylar bir parmakla bir yolu gösteriyor, en azından ne yöne ilerleyeceğimizi tayin ediyoruz.”

image004-107.jpg

Halkın Bu Düşüncelerden Haberdar Olmasını Basın Sağlıyor

“Nazar değmesin projemiz şu an çok başarılı bir şekilde ilerliyor. Umuyoruz ki tüm bu çalışmaların karşılıklarını yakın zamanda görmeye başlayacağız. Basın mensubu arkadaşlarıma da teşekkür ediyorum. Bu tarz projelerin basında yer bulması gerçekten önemli. Tıpkı çalıştaylarda olduğu gibi bazen bir kelime bile bizim zihnimizde bir lamba yakıyor. Basının etkisi de halk üzerinde öyle. Belki de halkın hiç görmediği, hiç farkında olmadığı bir eksik üzerine kafa yoruyoruz. Halkın da bu fikirleri bu düşünceleri görmesi hem bize umut veriyor hem güç veriyor. Herkese tekrardan çok teşekkür ederim.” dedi.

image005-056.jpg

Bilgi İçin: 0312 222 56 83, Prof. Dr. İsmail ŞAHİN - Proje Koordinatörü

Proje web sayfası: www.aaucsd.org

[email protected]

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.