Yüksek puan alana ek kontenjan geliyor

Yüksek puan alana ek kontenjan geliyor

Milli Eğitim, yürütmeyi durdurma kararı sonrası SBS cevap anahtarını yeniden değerlendirecek. Puanı düşenler için 'kazanılmış hak' kriteri uygulanacak. Puanı yükselenlerin istedikleri okula gidebilmesi için ek kontenjan açılacak.

Seviye Belirleme Sınavı'ndaki yanlışlığın giderilmesi için geçtiğimiz günlerde mahkemenin yürütmeyi durdurma kararına itirazda bulunan Milli Eğitim Bakanlığı, 1 milyon 112 bin adayın cevap kağıtlarını tek tek incelemeye alıyor. Milli Eğitim Bakanı Nabi Avcı, önceki gün yaptığı açıklamada, Bakanlık olarak karara itiraz edeceklerini ancak üst mahkemenin kararı ne olursa olsun, öğrencilerinmağdur edilmeyeceğini bildirmişti. Bu kapsamda Ankara Bölge İdare Mahkemesi'ne itirazını yapan Bakanlık, itiraz dilekçesinde, puanların yeniden hesaplanmasının sıralama ve yerleştirmeleri etkilemeyeceğini belirtti. Öte yandan yerleşen adaylarla ilgili olarak "kazanılmış hakların" bulunduğu da itirazda dile getirildi.

 

10 binde 1 öğrenciyi etkiliyor

Bakanlık, SBS'ye katılan 1 milyonu aşkın adayın cevap anahtarlarını önümüzdeki günlerde 3. kere değerlendirmeye alacak. Söz konusu değerlendirmelerin, sıralama ve yerleştirme üzerindeki etkisi "on binde 1" olarak ifade ediliyor. Bu değerlendirme sonucuna göre sıralaması yükselen ve bir üst tercihine yerleşme şansını yakalayan adaylara bu hak tanınacak ve ilgili okullarda kontenjan açılacak. Sıralamada aşağıya inen öğrencilerin "kazanılmış hakları" korunacak ve yerleştikleri okullarda herhangi bir değişiklik olmadan eğitimlerine devam edecekler.

28 şubat mağduriyeti gideriliyor

Milli Eğitim Bakanı Nabi Avcı, Eskişehir'de restore edilen Tiryaki Süleyman Ağa Camii'nin açılışına katıldı ve gündeme dair açıklamalarda bulundu. 28 Şubat sürecinde görevden alınan öğretmenlerin tekrardan işlerine geri döndüğünü ve atamalarının yapılacağını söyleyen Avcı, "Biz açıklama değil iş yapıyoruz. Bunların atamalarını yaptık yapıyoruz. O durumdaki arkadaşların mağduriyetini gidereceğimizi söylemiştik" diye konuştu. Dershaneler konusuna da değinen Bakan, tasarı netleştikten sonra gerekli açıklamayı yapacaklarını belirtti. Ayrıca yaklaşan yarıyıl tatili dolayısıyla da Avcı, "Güzel güzel tatillerine hazırlansınlar. Dinlensinler" diye konuştu.

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.