Yurdun büyük bölümü yağışlı - Hava Durumu Haritalı

Yurdun büyük bölümü yağışlı - Hava Durumu Haritalı

Yapılan son değerlendirmelere göre; Ülkemizin iç ve batı kesimlerinin parçalı ve çok bulutlu, Marmara'nın güney ve doğusu, Ege, Batı Akdeniz, İç Anadolu'nun güney ve batısı ile Batı Karadeniz'in iç kesimlerinin sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı...

Yağışların; öğle saatlerinden sonra Bilecik, Manisa, Uşak, Denizli, Afyonkarahisar, Kütahya ve Eskişehir çevreleri ile Burdur'un batısı ve Isparta'nın kuzeyinde yerel olarak kuvvetli (21-50 mm) olması bekleniyor. Sabah saatlerinde Marmara'nın doğusunda pus ve yer yer sis hadisesi görüleceği tahmin ediliyor.

HAVA SICAKLIĞI: Sıcaklıkların iç ve doğu bölgelerde 2 ila 4 derece artacağı ve ülke genelinde mevsim normallerinin üzerinde seyredeceği tahmin ediliyor.

RÜZGAR: Genellikle kuzey ve doğu, Akdeniz'de güney ve güneybatı yönlerden hafif ara sıra orta kuvvette esmesi bekleniyor.

UYARILAR

KUVVETLİ YAĞIŞ UYARISI: Yağışların; öğle saatlerinden sonra Bilecik, Manisa, Uşak, Denizli, Afyonkarahisar, Kütahya ve Eskişehir çevreleri ile Burdur'un batısı ve Isparta'nın kuzeyinde yerel olarak kuvvetli (21-50 mm) olması beklendiğinden meydana gelebilecek olumsuzluklara (su baskını, sel, ulaşımda aksamalar, yerel dolu yağışı, yağış anında kuvvetli rüzgar vb.) karşı dikkatli ve tedbirli olunmalıdır.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.