Yurt sorunu istenirse çözülüyormuş...

Yurt sorunu istenirse çözülüyormuş...

Gençlik ve Spor Bakanlığı, yurtlardaki yatak kapasitesini son bir yılda 286 binden 400 bine çıkardı. Bakanlık, 2015 yılının Ekim ayı itibariyle, yatak kapasitesini 500 bine çıkaracak.

Edip Üzen/memurlar.net

Gençlik ve Spor Bakanlığı, yurtlardaki yatak kapasitesini son bir yılda 286 binden 400 bine çıkardı. Bakanlık, 2015 yılının Ekim ayı itibariyle, yatak kapasitesini 500 bine çıkaracak.

Gençlik ve Spor Bakanlığının yeni yönetimi, 1961 yılından bu yana çözülemeyen öğrenci yurtları sorununu son 1,5 yıldaki idari tedbirlerle çözüme kavuşturuyor.

KULLANILMAYAN ODALARIN KULLANIMA AÇILMASIYLA 24 BİN YENİ YATAK İLAVE EDİLDİ

2014 yılı başı itibariyle 286 bin olan yurtlardaki yatak kapasitesi, sadece kullanılmayan odaların kullanıma açılmasıyla 2014 yılı Mart ayında, 24 bin 600 arttı.

2014 YILI SONUNDA YATAK KAPASİTESİ 400 BİNE ULAŞTI

2014 yılı Aralık ayı itibariyle ise kiralamalar yoluyla, yurtlardaki yatak kapasitesi 400 bine ulaştı.

2015 EKİM AYINDA YATAK KAPASİTESİ 500 BİNE ULAŞMIŞ OLACAK

Bakanlık yetkililerinin memurlar.net'e verdiği bilgilere göre, 2015 yılının Ekim ayı itibariyle, kiralamalar yoluyla yatak kapasitesi 500 bine ulaşmış olacak.

KİRALAMALARDA KAMU KAYNAĞI KULLANILMIYOR

Gençlik Bakanlığı, kiralama yoluyla yurt edinilmesi ve yatak kapasitesinin artırılması sırasında, kamu kaynağı kullanmayarak da dikkat çekiyor. Öğrencilerin yurt ücreti olarak ödedikleri paralar üzerinden kiralama giderleri karşılanıyor, bunun için genel bütçeden ayrıca bir para alınmıyor.

YURT TALEBİNİ KARŞILAMA ORANI YÜZDE 90'A ÇIKTI

Gençlik Bakanlığı yetkilileri, daha önce yurt talep eden öğrencilerin yüzde 65'ini yurtlara yerleştirebildiklerini ama bu oranın şimdilerde yüzde 90'ı çıktığını belirtti.

BURSLAR DA OBJEKTİF KRİTER

Gençlik Bakanlığı yetkilileri 2014-2015 eğitim öğretim yılından itibaren bursların 11 kamu kurumu verisi sorgulanarak ve buralardan elde edilen veriler puanlanarak, objektif kriterler üzerinden verilmeye başlandığını vurguluyor..

Daha önce burs verilecek öğrencilerin yüzde 5'ini Üniversite Rektörleri belirliyordu. Yeni uygulamada bu oran yüzde 1'e indirildiği gibi Rektörlerin teklif ettiği öğrencilerde de puanlama şartı arandı. Yani Rektörün önerdiği her öğrenci değil, 11 kurumun verisi üzerinden hesaplanan puana göre burs veriliyor veya verilmiyor.

KREDİ YURTLAR, ARKA BAHÇE OLMAKTAN ÇIKTIĞI İÇİN YIPRATILIYOR

Gençlik Bakanlığı yetkilileri; son 1,5 yıldaki yapısal düzenlemeler sayesinde, bazı yapıların arka bahçesi olmaktan çıkarıldığını ve bu nedenle hedef alındığını belirtiyor.

Gazeteler veya internet sitelerinde, Bakanlığı yıpratmaya dönük haberlerin perde arkasında, bu yapısal dönüşüme olan tepkinin yattığına dikkat çeken Bakanlık yetkilileri, gerek yurt sorunu, gerek bursların dağıtımı, gerekse de diğer sosyal faaliyetler bağlamında önceki dönemlerle kıyaslanamayacak ölçüde bir ilerleme olduğunu belirtiyorlar.

www.memurlar.net

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum