Yusuf Tekin "Müfredat Hafifleyecek"

Yusuf Tekin "Müfredat Hafifleyecek"

Milli Eğitim Bakanlığı Müsteşarı Tekin "Müfredatımızı, programlarımızı içerik olarak hafifleteceğiz" dedi.

Milli Eğitim Bakanlığı Müsteşarı Yusuf Tekin"Çocuklarımıza fazla bilgi vermek insan hakkı ihlalidir. Müfredatımızı, programlarımızı içerik olarak hafifleteceğiz." dedi.

"ÖĞRENCİLER VERİLEN BİLGİDEN ANALİZLER ÜRETEBİLMELİ"

Tekin değiştirelecek müfredat için "Daha az bilgi ama daha çok verilen bilgiyi kullanabilecek, onlardan analizler üretebilecek bir müfredat oluşturmaya çalıştık" diye konuştu.

ÖĞRETMENLER GÜNÜ PROGRAMI

Ankara'da, Karabüklüler Vakfı'nda, 24 Kasım Öğretmenler Günü dolayısıyla düzenlenen programda konuşma yapan Tekin, 18 milyon öğrenci, 1 milyona yakın çalışan ve 60 milyon veli ile her gün muhatap olduklarını anlattı.

"HER EVDE VARIZ"

Tekin, MEB'in en kalabalık bakanlıklardan biri olduğunu belirterek, "Her evde her gün müfredat, ders kitabı, tartışmalar yaşanıyordur. Her evde varız. Böyle bir bakanlığız. Bir milyona yakın öğretmenimiz var. Türkiye'de kamu çalışanlarının üçte biri bizde. Sadece 100 bine yakın müdür personelimiz var. Bu rakam birçok bakanlığı yan yana getirdiğimizde personel sayısı kadar bakanlık yapıyor." dedi.

 

"FAZLA BİLGİ İNSAN HAKKI İHLALİ"

Çocuklara ve gençlere fazla bilgi vermenin "insan hakkı ihlali" olduğunu vurgulayan Tekin, "Müfredatımızı, programlarımızı içerik olarak hafifleteceğiz. Daha az bilgi ama daha çok verilen bilgiyi kullanabilecek, onlardan analizler üretebilecek bir müfredat oluşturmaya çalıştık. Birinci çıkış noktamız buydu." dedi.

"DEĞERLER EĞİTİMİ"

Tekin, müfredat çalışmasında haftalık ders saati sayısını azaltacaklarını ve "değerler eğitimi" vermeye başlayacaklarını belirterek, "15 Temmuz örneğinde olduğu gibi dini, etnik kimliği, siyasi kimliği, bu coğrafyayı bir arada tutabilecek referans değerlerimiz var. Bu değerlerin çocuklarımızla paylaşılması gerekiyor. Bizim müfredata yaptığımız üçüncü katkı budur." değerlendirmesinde bulundu.

ENSONHABER

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.