Yusuf TEKİN'e Operasyon Mu Yapılmaya Çalışılıyor?

Yusuf TEKİN'e Operasyon Mu Yapılmaya Çalışılıyor?

Bugün bir internet sitesinde yayınlanan, Bakan İsmet YILMAZ'ın MEB Müsteşarı Yusuf Tekin'in yetkilerini kaldırdığı haberi eğitim camiası gündeminde tartışılmaya başladı. Haberle ilgili gelişmeleri araştırdık ve durumun hiçte yazılıp çizildiği gibi...

Site haberinde; "Milli Eğitim Bakanı İsmet Yılmaz; Milli Eğitim Bakanlığı Ölçme, Değerlendirme ve Sınav Hizmetleri Genel Müdürlüğü sınav kuruluşu oluşumunda Müsteşar Yusuf TEKİN'in yetkilerini kaldırdığını ifade etmiş, bunun altında yatan gerekçenin de Müsteşarın son haftalarda neredeyse her gün bir medya organına röportaj vererek gündemde kalmasını ima etmişti."

Eğitim Öğretim faaliyetleri yanı sıra ülkenin çeşitli kurum ve eğitim kurumlarının da sınavla ilgili iş ve işlemlerini gerçekleştiren Milli Eğitim Bakanlığında Ölçme, Değerlendirme ve Sınav Hizmetleri Genel Müdürlüğü bu amaçla faaliyet gösteren bir birim olarak hizmet vermekte ve bu birim bir müsteşar yardımcısına bağlı olarak görev yapmaktadır. 

Düzenlemenin bu gerçeklerden hareketle yapılması zaten yapılması gerekli bir durum olarak göze çarpmaktaydı. Eğitimin büyük oranda yükünü çeken "Müsteşarlık" makamının bunca yoğunluğu arasında bu yetkisinin devredilmesini bir yetki alımı değil yetki devrinin olması gerekliliği olarak görmekteyiz. Eğitim camiasının sorun ve çözümlerine son derece hakim müsteşarın basın yayın organlarına beyanlarda bulunmasının oldukça olağan bir durum olduğunu görüyor ve yetki devrinin arkasında başka bir niyet aramanın iyi niyetle bağdaştırılamayacağını düşünüyoruz

Kaldı ki, aldığımız bilgilere göre söz konusu düzenleme Milli Eğitim Bakanı İsmet Yılmaz ile Müsteşar Yusuf Tekin'in durum değerlendirmesi yaptıktan sonra bilgileri dahilinde yapılmıştır. Konuyu haber yapanların bu durumdan haberdar olmadan durumu haberleştirmeside konuya ne kadar uzak olduklarını ya da ısmarlama haber yaptıklarını göstermektedir. 

FETÖ'yle mücadelede Milli Eğitimin sembol isimlerinden olan Müsteşar Yusuf TEKİN'le ilgili yapılan bu haber, müsteşara karşı bir operasyon mu gerçekleştirilmek isteniyor sorusunu akıllara getirdi.

Ayrıca akşam saatlerinde MEB İnsan Kaynakları Genel Müdürü Hamza Aydoğdu'dan konuyla ilgili biraz da iğneleyici bir tweet geldi. 

hamza_aydog_tweet.jpeg

kaynak: kamuajans.com

İlgili Haberler
Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum