"Yuvama, sevdama, aşkıma yeniden dönüyorum"

"Yuvama, sevdama, aşkıma yeniden dönüyorum"

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, 27 Ağustos 2014 tarihinde anayasa gereği ayrılmak zorunda kaldığı partisine dönüşünü "Kurucusu olduğum partime, yuvama, sevdama, aşkıma bugün yeniden dönüyorum" diye açıkladı.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, 27 Ağustos 2014 tarihinde anayasa gereği ayrılmak zorunda kaldığı partisine dönüşünü "Kurucusu olduğum partime, yuvama, sevdama, aşkıma bugün yeniden dönüyorum" diye açıkladı.

33 ay önce ayrıldığı kurucusu olduğu AK Parti'ye dönerek parti üyelik formunu imzalayan Cumhurbaşkanı Erdoğan, "27 Ağustos 2014 tarihinde milletimiz tarafından Cumhurbaşkanlığı görevine seçilmem sebebiyle anayasa gereği ayrılmak zorunda kaldığım, kurucusu olduğum partime, yuvama, sevdama, aşkıma bugün yeniden dönüyorum. Tam 979 gün sonra bu hasret hamdolsun sona eriyor. Bugün burada bir kez daha selamünaleyküm diyerek heyetinizin içine tekrar dahil oluyorum" dedi.

"BU AYRILIK ASLINDA SADECE BİR RESMİ AYRILIKTI"

16 Nisan anayasa değişikliği ile cumhurbaşkanlarının parti üyeliği yasasının değiştirilmesi ve yasağın kaldırılması imkanını en güzel şekilde değerlendirdiğini belirten Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Partime yeniden üye oluyorum. Bu ayrılık aslında sadece bir resmi ayrılıktı. Aramızdaki mesafe mevzuat gereği olan bir mesafeydi. Gönlümüz hep beraber oldu. Biliyoruz ki, gönüllere sınır çizmek, gönüllere duvar örmek mümkün değildir. Biz hep "bu hududu kimler çizmiş gönlüme dar geliyor gardaşım" dedik ve bugünlere geldik. Olağanüstü kongremizde vedalaşmayı yaparken AK Parti 13 yıllık bir siyasi parti olsa da aslında asırlar öncesinde başlamış olan kutlu bir davanın mirasını omuzlarında taşıyan bir partidir demiştim o gün. Bize asırlar gibi gelse de tarihi süreklilik içinde denizde damla misali olan 979 günlük ayrılığımızın sona eriyor olması beni asıl bu bakımdan heyecanlandırıyor. Milletimiz adına öncülüğünü, hizmetkarlığını üstlendiğimiz bu kutlu yürüyüşü önümüzdeki dönemde daha güçlü ve kararlı bir şekilde sürdüreceğiz. Biz yola milletimizle birlikte çıktık. Bu güne kadar her ne yaptıysak milletimiz için yaptık, yapmaya devam edeceğiz. Bugüne kadar hangi sorunun üstesinden gelmişsek milletimizin duası ve desteği sayesinde geldik. Biz milletimiz için çalıştıkça milletimiz bize daha çok sahi çıktı. Yeri geldi biz milletimiz için gövdemizi siper ettik, yeri geldi milletimiz bizim için gövdesini siper etti. 15 Temmuz bunun çok açık ve net ispatıydı. Türkiye'ye saldıran herkesin bizi hedef almasının sebebi budur. Bazıları sanıyor ki mesele şahsımız, mesele hükümetimiz, mesele partimizdir. Halbuki mesele milletimizdir, mesele ülkemizdir, mesele devletimizin ta kendisidir. Mesele bağımsızlığımızdır, hedeflerimizdir, iddialarımızdır. Biz de milletimiz de bu gerçeği çok iyi biliyoruz. Bu anlayışla gecemizi gündüzümüze katarak ekonomiden altyapıya, güvenlikten adalete kadar her alanda elimizden gelenin en iyisini yapmaya çalıştık, çalışıyoruz ve çalışacağız" diye konuştu.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.