Zam sonrası bedava ayçiçek yağı dağıtılacak

Zam sonrası bedava ayçiçek yağı dağıtılacak

Zam sonrası bedava ayçiçek yağı dağıtılacak Ekonomideki kötü digişat vatandaşı kamu kurumlarından destek almaya mecbur bırakıyor. Ekonomide yaşanan dalgalanma ile sosyal yardımlar artarken kara kış destek paketi başvuruları sürüyor.

Türk Lirası dolar kuru başta olmakla yabanca kurlar karşısında değer kaybederken enflasyon oranları da her ay yükseliyor. Dolar kuru ve enflasyon nedeniyle marketlerde fiyatlar her gün zamlanıyor. Uzmanlara göre hükümetin yanlış ekonomi politikasına pandemi de eklenenince durum daha da zorlaşıyor. Nitekim yapılan anketlerde vatandaş kötü ekonomik gidişattan hükümeti sorumlu tutuyor. Zamlar karşısında bütçesi duruş getiremeyen düşük gelirli vatandaşlar ise yardıma muhtaç hale geliyor

FİYATLAR UÇTU İHTİYAÇ SAHİBİ ARTTI

Yardım dağıtan kamu kuruluşlarının başında Aile Bakanlığı geliyor. Aile Bakanlığı'nın gıda yardımları ile hazırlanan koliler ihtiyaç sahiplerine dağıtılırken başvuru yapan kişiler incelendikten sonra adreslerine gıda yardımı kolisi teslim ediliyor.

Aile Bakanlığı Sosyal Yardımlar Genel Müdürlüğü barınma ve gıda yardımı paketleri kapsamında ihtiyaç sahipleiren yıl boyunca düzenli aylık gıda yardımi kolisi paketi dağıtıyor. Ayçiçek yağı, un, çay, makarna, toz şeker ve salça gibi genel gıda ürünlerinin yer aldığı paket Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma (SYD) Vakıfları tarafından dağıtılıyor.

3294 sayılı Kanun kapsamındaki sosyal güvencesi olmayan ihtiyaç sahibi haneler ile sosyal güvencesi olan ancak hane içinde kişi başına düşen geliri net asgari ücretin 1/3’ünden az olan haneler bu yardımdan yararlanabiliyor.

ANKARA BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ KARAKIŞ DESTEK PAKETİ BAŞVURU İŞLEMLERİ SÜRÜYOR!

Türkiye'nin en kalabalık şehirlerinden biri olan Ankara Büyükşehir Belediyesi sosyal yardım kartı dağıtırken kara kış destek paketi başvuruları da sürüyor. Kara kış destek paketi başvurusu yapan kişiler SGK taramasından sonra adreslerinde yapılan sosyal inceleme sonrasında uygun bulunmaları durumunda gıda yardımı almaya hak kazanıyor.

İSTANBUL BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ İBB KARAKIŞ DESTEK PAKETİ, SOSYAL YARDIM BAŞVURUSU NEREDEN, NASIL YAPILIR?

Karakış destek paketi başvurusu kabul eden belediyeler arasında yer alan İstanbul Büyükşehir Belediyesi sosyal destek kartı da dağıtıyor. Bu kart ile A101, BİM, CarreffourSA, Migros, Happy Center, Çağrı, Şok, Kim, Onur Marketlerde, Multinet Up, BELTUR, İBB Sosyal Tesisleri, İSPARK, İBB Toplu Ulaşım Araçları, Türkiye İş Bankası (Türkiye’deki İş Bankası’nın anlaşmalı üye iş yerlerinde yapılan alışverişlerde temassız ödeme seçeneği), İstanbul Halk Ekmek Büfelerinde ve Halk Bakkal noktalarından bedava alışveriş yapılıyor.

 

Kaynak : Milli Gazete

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.