Ziya Selçuk, Yönetici Mülakatlarında Usulsüzlüklere Seyirci Mi Kalacak?

Ziya Selçuk, Yönetici Mülakatlarında Usulsüzlüklere Seyirci Mi Kalacak?

Türk Eğitim-Sen Genel Başkanı Talip Geylan, Genel Merkez Yönetim Kurulu Üyeleri ile birlikte Milli Eğitim Bakanı Prof. Dr. Ziya Selçuk’a hayırlı olsun ziyaretinde bulundu. Ziyaretin en önemli başlıklarından birisi "yönetici mülakatları" oldu.

Türk Eğitim-Sen Genel Başkanı Talip Geylan, Genel Merkez Yönetim Kurulu Üyeleri ile birlikte Milli Eğitim Bakanı Prof. Dr. Ziya Selçuk’a hayırlı olsun ziyaretinde bulundu.

Ziyaretin en önemli başlıklarından birisi "Yönetici Mülakatları" oldu.

Bakan Ziya Selçuk’a yeni görevinde başarılar dileyen Geylan, Türk Eğitim-Sen’in eğitimin gündemindeki öncelikli konular ve sorunlar hakkında hazırladığı raporu da sundu.

Eğitim hayatını sendika-vakıf/cemiyet görünümlü yapıların değil, MEB bürokrasisinin hakkaniyet ölçüsünde yönetmesi gerektiğini söyleyen Genel Başkan Geylan, uzun zamandır bu bozuk düzenin doğurduğu sonuçların MEB’de yaşandığını ve çalışanların huzursuz olduğunu belirtti.

Özellikle yönetici mülakatlarındaki usulsüzlükleri hem Türk Eğitim-Sen’in raporunda hem de Sayın Bakan’a bizzat ileten Genel Başkan Talip Geylan, “Sendikal ayrımcılığın önüne geçilmesi, daha objektif bir uygulamanın sağlanması için sözlü sınavdan vazgeçilmelidir. Sözlü sınav yerine daha objektif bir sınav sistemi olan yazılı sınav sisteminin benimsenmesi gerekmektedir” dedi.

Genel Başkan Geylan, Sayın Ziya Selçuk’un mülakat konusundaki görüşlerini şöyle ifade etti: “Sayın Bakan Ziya Selçuk’un, mülakat konusuna çok sempatik bakmadığı izlenimini edindik. Selçuk, MEB’de özellikle yönetici mülakatlarında yaşanan sorunların farkında olduklarını, kendi döneminde bu tür uygulamalar üzerinden eğitim çalışanları arasında huzursuzluğa izin vermeyeceklerini söyledi."

Turkiyeegitim.com özel haber

İlgili Haberler
Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum