Ziya Selçuk'tan Liselere Yerleştirmeye Müdahale! İşte Değişiklikler

Ziya Selçuk'tan Liselere Yerleştirmeye Müdahale! İşte Değişiklikler

Liseler için "Yerleştirmeye Esas Nakil Kılavuzu" yayımlandı. Yeni Kılavuzda öğrenciler lehine önemli değişiklikler var. İşte yapılan önemli değişiklikler...

Yerel yerleştirmeye esas nakilde, öğrencilerin "mezun oldukları okulda geçirdikleri dönem sayısı"na bakılmayacak. Yerel yerleştirmeye esas nakil sırasıyla, ortaöğretim kayıt alanı, ortaokul başarı puanı (OBP), devam-devamsızlık ve yaş kriterleri göz önünde bulundurularak yapılacak.

8´inci sınıfı başarıyla tamamlayan, açık öğretim ortaokulundan mezun durumda olanlar ile herhangi bir ortaöğretim kurumuna yerleşen veya yerleşemeyen öğrenciler, yerleştirmeye esas nakil başvurusunda bulunabilecek.

Farklı okul türü seçme zorunluluğu olmayacak

Tercihlerine yerleşemeyen öğrenciler, ilk tercihi kayıt alanından olmak kaydıyla en fazla 5 okul tercihinde bulunabilecek.

Öğrencilerin farklı okul türü tercih etme zorunluluğu olmayacak. Yerleştirmeye esas nakil dönemlerinde, merkezi sınav puanı ile öğrenci alan okullar ve yerel yerleştirmeyle öğrenci alan okullar için en fazla 5´er okul tercihi yapılabilecek.

Yerleştirme sonuçları

Ortaöğretim kurumlarına yerleştirmeye esas nakiller, 6-10 Ağustos, 13-17 Ağustos, 27-31 Ağustos ve 3-6 Eylül dönemlerinde yapılacak.

Yerleştirmeye esas nakil tercih işlemleri, Bakanlığın http://www.meb.gov.tr veya https://e­okul.meb.gov.trinternet adreslerinde yayımlanan tercih listelerine göre, öğrenci velisi tarafından yapılacak.

Kılavuza ulaşmak için tıklayınız.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum