Alan Değişikliğinde Periyodik ve Adil Uygulama Talebi

Alan Değişikliğinde Periyodik ve Adil Uygulama Talebi

Bilindiği üzere MEB tarafından “Alan Değişikliği Hakkında Açıklama” başlıklı bir duyuru yayınlanmıştır. Ancak bu duyuru alan değişikliği hususundaki ihtiyaca cevap vermekten uzaktır.

Bilindiği üzere MEB tarafından “Alan Değişikliği Hakkında Açıklama” başlıklı bir duyuru yayınlanmıştır. Ancak bu duyuru alan değişikliği hususundaki ihtiyaca cevap vermekten uzaktır. Öncelikle, MEB Öğretmen Atama ve Yer Değiştirme Yönetmeliğinde alan değişikliklerine bağlı yer değiştirme işlemlerinde takvime yer verilmemesinden dolayı yaşanan belirsizlik öğretmenlerimizi mağdur etmektedir. Diğer yandan MEB tarafından bu yıl yapılacak olan alan değişikliğinin çok sınırlı tutulduğu ve uzun süredir alan değişikliği yapmak için bekleyen öğretmenlerimizin taleplerini karşılamak açsısından yeterli olmadığı görülmektedir. Bu şekilde bir sınırlandırma yerine tüm branşlara alan değişikliği hakkı getirilmelidir.

Türk Eğitim Sen olarak Bakanlığa yazdığımız yazıda, alan değişikliği yapmak için bekleyen öğretmenlerimizin daha fazla mağduriyet yaşamamaları için Bakanlık tarafından yapılacak olan alan değişikliği işlemlerinin  mutlaka tüm branşları kapsayacak şekilde, bu yıl ve devamında her yıl belirli periyotlarla düzenli olarak yapılması hususunda talepte bulunduk.

           

İlgili  yazımız için tıklayınız

İlgili Haberler
Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.