Cumhurbaşkanı Adayı İnce, Memur-Sen'i Ziyaret Etti

Cumhurbaşkanı Adayı İnce, Memur-Sen'i Ziyaret Etti

Cumhuriyet Halk Partisi'nin (CHP) Cumhurbaşkanı Adayı Muharrem İnce ve beraberindeki heyet, Memur-Sen Konfederasyonu Genel Merkezi'ni ziyaret etti.

Cumhuriyet Halk Partisi'nin (CHP) Cumhurbaşkanı Adayı Muharrem İnce ve beraberindeki heyet, Memur-Sen Konfederasyonu Genel Merkezi'ni ziyaret etti.

Memur-Sen Konfederasyonu Genel Merkezi'nde gerçekleştirilen ziyarette Cumhurbaşkanı Adayı Muharrem İnce ve Memur-Sen Genel Başkanı Ali Yalçın bir süre ikili olarak görüştü. Toplantı salonunda basına açık şekilde devam eden görüşmede Yalçın ve İnce açıklamalarda bulundu.

3 milyon 200 bin kamu görevlileri ve 2 milyon emeklileri temsil ettiklerini belirten Yalçın, özelde üye, genelde ise ülke için, evrensel anlamda da tüm insanlık için ter döktüklerini belirtti.

Kısa süre önce 1 Mayıs programlarını gerçekleştirdiklerini ifade eden Yalçın, "1 Mayıs programımızın akabinde 105 ülke, 154 konfederasyon ve 280 yabancı sendikacı ile 'İnsan, emek ve küresel rekabet' kongremizi gerçekleştirdik ve sonuç bildirgesiyle taçlandırdık" diye konuştu.Dünya 5'ten, Emek Sermayeden Büyüktür

Dünyadaki küresel sorunlara karşı emek mücadelesinin taleplerini yükseltmede sorumluluklar üstlendiklerini belirten Yalçın, "Yusuf Has Hacib, 'Ömür aziz değil, emek aziz' der. Biz de dünya 5'ten, emek sermayeden büyüktür diyoruz. Bu kapsamda da çalışmalarımızı emek eksenli olarak devam ettiriyoruz. Ülkemizin derlenmesi toparlanması da bizi memnun ediyor. Emeğin hakkını alabilmesi için istikrarı önemsiyoruz. Ülkemiz önemli eşiklerden geçti. Artık ülkemiz daha da güçlensin, daha ileri demokrasiyle tanışsın istiyoruz. Bu noktada atılacak her adımı destekliyoruz" diye konuştu.Eski Türkiye'yle Sorunumuz Vardı

Memur-Sen ailesi olarak eski Türkiye'yi hiç sevmediklerinin altını çizen Yalçın, "Eski Türkiye'yle bizim sorunumuz vardı, çünkü eski Türkiye'nin bizlerle milletle sorunu vardı. Üniversite önlerinde bir daha kızlara turnikeler konulmasını istemiyoruz. Bir daha üniversite kampüslerinin kışla olmasını istemiyoruz. Biz istiyoruz ki, üniversitelerde ikna odaları kurulup, çocukların benlikleri ezilerek imha süreçlerine izin verilmesin. Kamusal alan yalanı bir daha atılmasın. Katsayı giyotini bir daha olmasın ve meslek liseleri bir kez daha mağdur edilmesin. Belçika'da çocuklar anasınıfında kiliseye gidebiliyorken ülkemizde 12 yaşına kadar camiye gitme barikatı olmasın diyoruz. Biz, temel hak ve özgürlüklerde, meşru haklarda ileri adımlar atılsın, ülke daha da özgürleşsin, ılımanlaşsın istiyoruz. Devlet insanları tanımlamasın, tanısın istiyoruz" şeklinde konuştu.

Eski Türkiye'de kamu görevlileri sendikacılığının istenmediğini sözlerine ekleyen Yalçın, 92'ye kadar sendikal anlamda örgütlenmeye devletin izin vermediğini söyledi. Yalçın, 2001'de yasanın çıktığını, 2010'da da toplu sözleşme hakkını eldeettiklerini kaydetti.Kamu Görevlileri Olarak Sorunlarımıza Dikkat Çekilmesine Önem Veriyoruz

Yalçın memurların sorunlarına ilişkin ise: "Grev ve siyaset hakkı istiyoruz. Örgütlenme alanlarımız genişlesin istiyoruz. Kılık-kıyafet yönetmeliği değişsin istiyoruz. Kamu görevlileri olarak sorunlarımıza dikkat çekilmesine önem veriyoruz. Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın dün 3600 ek gösterge ile kurduğu cümle kamu görevlilerinde heyecan oluşturdu. Sayın Muharrem İnce ve diğer adayların da bu konulara duyarsız kalmadıklarını görüyoruz" dedi.

Tüm adayların PKK, FETÖ ve DAEŞ ile etkin mücadele etmesinin önemine dikkati çeken Yalçın, "24 Haziran'da, milletimiz üzerinde alçak uçuş yaparak alçakça saldıran ve 250 insanımızı şehit eden FETÖ'ye nefes aldıracakların, FETÖ'ye umut vereceklerin karşısında yer alacağız" diye konuştu.

Memur-Sen olarak 16 Nisan'da "Tercihimiz Evet" dediklerini kaydeden Yalçın, "Bu kapsamda 350 merkezde toplantılar yaptık. 24 Haziran'ın yolunu açtık. Biz cumhurbaşkanlığı hükümet sistemini destekledik. Dedik ki bir daha 1.5 yıla bir hükümet düşmesin, 27 günde bir hükümet değişmesin. Yönetsel istikrar, ekonomik istikrar istedik. Sabit gelirliler olarak ekmeğimiz istikrar dönemlerinde büyüyor, istikrarsızlık ve anti-demokratik ortamlarda eriyor. Biz, 'memura gelecek ay nereden maaş vereceğiz' denilen dönemleri hatırlıyoruz. Artık eski Türkiye geride kaldı" ifadelerini kullandı.

Yalçın, Türkiye'nin bir çok noktada atması gereken adımların olduğunu vurguladı. Yalçın, "Adalette, liyakatte, eğitimde, kültürde, üretim eksenli ekonomide ve diğer alanlarda atılması gereken adımların ivedilikle atılmasını istiyoruz. Orta kalite tuzağını aşmamız gerekiyor" diye konuştu.İnce: Eski Türkiye'den Biz de Memnun Değiliz, Yepyeni Bir Türkiye Mümkündür

Eski Türkiye'den kendilerinin de memnun olmadıklarını kaydeden CHP'nin Cumhurbaşkanı Adayı Muharrem İnce, "Biz şimdiki Türkiye'den de memnun değiliz. Yepyeni bir Türkiye mümkündür. Özgür, demokrat bir Türkiye mümkündür" diye konuştu.

Cumhurbaşkanı olması halinde eğitim konusunda tüm taraflarla biraraya gelerek mutabık kalarak yeni kararlar alacaklarını belirten İnce, "Herkesin kabul ettiği, edebileceği kararları burada birlikte alacağız. Dayatmaları hiçbir zaman doğru bulmuyoruz. Kılık-kıyafet konusunda da böyle düşünüyoruz. Hiçbir dayatmayı kabul etmiyoruz. Türkiye bunları aşmıştır" ifadelerini kullandı.

"Terör nereden gelirse gelsin amansızca mücadele edeceğiz" diyen İnce, ikinci büyük mücadeleyi de yolsuzluklara karşı vereceklerini kaydetti.

Kamuda ehliyet ve liyakat sistemiyle herkesin eşit haklarda görevlere geleceğini belirten İnce, "Gençlere bu konuda umut vermeliyiz. Gençler, 'ben çalışırsam yaparım' diyebilmeli" dedi.

Ziyarette CHP Genel Başkan Yardımcıları Engin Altay, Veli Ağbaba, Onursal Adıgüzel ile Memur-Sen Genel Başkan Vekili Metin Memiş, Genel Başkan Yardımcıları Mehmet Bayraktutar ve Mehmet Emin Esen de hazır bulundu.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum